Van simpele alarmknoppen naar een slimme 24/7 zorggarantie.
De verantwoordelijkheid nemen voor iemand die zorgbehoevend is, is niet gemakkelijk – ook niet voor professionals. Bovendien staat het Europese zorglandschap voor stevige uitdagingen. Daarom willen wij mee onze schouders zetten onder een zorgoplossing en zorgmodel dat zorgverleners zoveel mogelijk ondersteunt in hun steeds uitdagendere zorgtaak.
De groeiende en veranderende (intramurale) zorguitdagingen zijn haast niet meer te tellen. Met steeds minder personeel en middelen moet er een antwoord gevonden worden op steeds meer vraag naar zorg en bijbehorend een hogere zorgzwaarte. Er is duidelijk nood aan vernieuwende zorgoplossingen die de werkdruk meehelpt beheersen. Slimme technologie kan daarin een belangrijke rol spelen:
- Verhogen van de levenskwaliteit van de senior: tegelijkertijd meer vrijheid én veiligheid.
- Efficiënt inzetten van beschikbare middelen en mensen: daar waar het écht een verschil kan maken.
- Verruimen van het aanbod en de capaciteit buiten de muren van de traditionele zorginstelling.
Op die manier evolueren we naar een model waarbij de zorg zich organiseert rond de senior eerder dan dat de senior zich moet aanpassen aan de zorg. En net dat sluit perfect aan bij de visie van Jane.
“We geloven dat iedereen het verdient om zo lang mogelijk thuis te blijven. Pas wanneer zorg aan huis niet langer een optie is, moet een verhuis overwogen worden. We noemen dat model Satellietzorg.”
Met een modulaire aanpak en eenvoudige installatie, speelt de zorgtechnologie van Jane vandaag al in op een zorgmodel van morgen. Zo gaan we steeds meer richting een zorgmodel zonder muren, waar zorginstellingen niet langer als geïsoleerde gebouwen gezien worden, maar wel als woonzorgzones. Deze zones maken een geïntegreerd deel uit van de samenleving met ook zorgverlening buiten hun vier muren. De oplossing van Jane installeer je even eenvoudig binnen als buiten de muren van je zorginstelling.
Veel meer dan een klassiek personenalarmsysteem
Jane is zoveel meer dan het klassieke personenalarmsysteem; zoveel meer dan een alarmknop. Bij een alarmknop is er altijd een actie nodig van de gebruiker zelf. Maar wat als die persoon niet in staat is om op de knop te drukken? Door een combinatie van sensoren, zorgregels en artificiële intelligentie heeft Jane deze actie niet nodig.
Via de dashboards kan er ook eenvoudig gemonitored worden vanop afstand. Die continue monitoring geeft de zorgverlener de nodige inzichten om zorggesprekken te vermijden, en terug te focussen om een meer empathische, menselijke vorm van zorg.
Bovendien heeft Jane ook een preventieve werking. Jane geeft namelijk slimme meldingen op basis van gedragspatronen, wat betekent dat de senior in alle veiligheid vitaal kan blijven. Dit versterkt de zelfredzaamheid en voorkomt dat huidige beperkingen verder toenemen.
Wil je graag nog meer veiligheid en ontzorging? Dan kan je als zorgverlener ook zelf zorgregels instellen waarbij meldingen verstuurd worden. Zo ontvang je een waarschuwing zodra een bepaalde voorwaarden wordt voldaan: bijvoorbeeld wanneer er nog geen beweging was in de slaapkamer om 09u.
Naast inactiviteit vaststellen, kunnen de sensoren en gedragsinzichten ook worden ingezet voor onder andere dwaaldetectie, slaapmonitoring of de opvolging van medicijninname. Ook kunnen onderliggende aandoeningen sneller aan het licht komen.
Voordelen voor elke partij
Professionele zorgverleners krijgen met Jane een beter overzicht over hun patiënten. Plannen wordt gemakkelijker, werken wordt efficiënter, en de kwaliteit van de zorg op zich wordt beter. Bovendien bepaalt elke organisatie zelf welke actoren allemaal aan Jane gekoppeld worden.
Residenten krijgen met Jane de kans om zo lang en zo veel mogelijk zelfstandig, zonder al te veel ondersteuning, te blijven wonen en leven. Ze behouden hun sociale rol en vrijheid, wat hun welzijn alleen maar ten goede komt. Dit gebeurt allemaal zonder dat er ingrijpende veranderingen nodig zijn in het leven van de senior en zonder dat zij een wearable, zoals een alarmknop, moeten dragen.
Voor de zorgkring ten slotte biedt Jane 24/7 nuttige inzichten aan iedereen die deel uitmaakt van de kring. Zo brengen de AI-patronen veranderend gedrag sneller aan het licht, wat preventie in de hand werkt.
Jane verenigt dus moeiteloos veiligheid, privacy én menselijkheid. Bovendien zijn de data, die de sensoren verzamelen, versleuteld en er worden nooit geluid- of beeldopnames gemaakt, enkel bewegingen worden gedetecteerd en geïnterpreteerd door de Jane hub.
Ben ook jij klaar voor de shift?
Een steeds ouder wordende bevolking betekent onvermijdelijk meer vraag naar ouderenzorg. Jane ondersteunt jouw team, zowel in de zorginstelling als bij de senioren thuis en elke stap daartussenin. Dankzij het unieke samenspel van alarmknoppen, sensoren en centraal zorgplatform integreren wij moeiteloos in jouw werking. Bovendien kan de Jane-kit aangepast worden aan de specifieke zorgbehoeften van een bewoner zodat een systeem doorheen de tijd mee evolueert met de persoon.
Wil je graag weten wat Jane voor jou als woonzorgcentra of assistentiewoning kan betekenen?
Neem een kijkje op meetjane.be/nl .
Of contacteer meteen Thomas Tyteca, Sales manager Benelux Jane, op +32 (0)465 12 18 89 of via thomas@jane.be.
Jane gebruikers aan het woord.
Het mag niet verbazen dat Jane intussen talloze harten veroverde. Zowel ouderen, als mantelzorgers en seniorenresidenties vielen onherroepelijk voor haar efficiëntie, zekerheid, veiligheid en verhoogde privacy. Eén van die Jane-fans is Kris Van Doninck. Zij is directeur van Seniorenresidentie Meulenberg in Beveren, een gemeenschap waar senioren zelfstandig wonen met zorg- en hotelomkadering.
“Ik ben al sinds dag één actief in Meulenberg, in oktober 2020 vier ik al mijn 18de jaar hier. Toen ik eind 2019 de functie van directeur aangeboden kreeg, was dat dus echt een droom die uitkwam. Ik wist al een tijdje dat we een alternatief moesten vinden voor de alarmknoppen die we gebruikten, waarmee we ons niet langer gerust voelden. We kwamen al snel bij Jane terecht en dat was meteen de juiste match!
Iedereen is nu veel geruster, ons team én onze bewoners. We krijgen elk alarm op drie manieren binnen: via telefoon, sms en de app. Vroeger bleef er altijd iemand angstvallig bij de telefoon om geen alarm te missen, maar nu zijn we zeker dat we alles binnenkrijgen. De reactiesnelheid is ook enorm gestegen nu we rechtstreeks waarschuwingen krijgen, in plaats van via een callcenter. Binnen de 90 seconden is er nu altijd iemand ter plaatse en dat redt levens!
Het team van Jane denkt mee wanneer we vragen of suggesties hebben, want door de future-proof technologie, is er nog veel mogelijkheid tot uitbreiding. Jane omschrijven? Een innovatieve en betaalbare alles-in-één oplossing die ons helpt om onze bewoners zo lang mogelijk bij ons te houden. En daar doen we het voor!”
Ook Marcel Weyn, die er in een assistentiewoning in Meulenberg woont, heeft een boontje voor Jane.
“Zonder Jane had ik hier misschien niet meer gezeten. Dat klinkt dramatisch, maar het is waar. Ik krijg injecties om weerwerk te bieden aan mijn kanker en af en toe verslappen mijn spieren daar volledig door. Dan zak ik in elkaar waar ik sta en kom ik niet altijd even zacht terecht. Ik heb mijn Jane-alarmknop dus al een paar keer nodig gehad en elke keer stond hier binnen de 90 seconden iemand van Meulenberg om mij te helpen. Dat is veel sneller dan met de alarmknop die ik vóór Jane gebruikte. Mijn zoon is trouwens een gadget-freak eersteklas, dus die is ook content. (lacht) Ik wil in ieder geval niet meer zonder!”
Benieuwd naar wat Jane voor jou kan betekenen?
Maak een vrijblijvende afspraak om kennis te maken.
Of neem rechtstreeks contact op met Thomas Tyteca op +32 (0)465 12 18 89.