Thuiszorg Zorg Leuven

Thuiszorg Zorg Leuven biedt hulp-aan-huis. Indien de aanvrager of zijn omgeving, wegens ziekte, ouderdom of een handicap, niet meer in staat is huishoudelijke taken uit te oefenen en/of zichzelf te verzorgen kan gezinszorg, poetshulp, maaltijden aan huis of klusjesdienst hulp bieden.

Iedere inwoner van Leuven kan er een beroep op doen, maar er wordt voorrang gegeven aan de maatschappelijk meest kwetsbare personen. Thuiszorg kan zowel een preventief, herstellend als verzorgend karakter hebben. Ze wil de aanvrager zo lang mogelijk thuis laten leven.

De prijs hangt af van inkomen en de gezinstoestand en wordt berekend op basis van een wettelijke bijdrageschaal. Zorg Leuven biedt ook poetshulp via het systeem van dienstencheques.

Gezinszorg omvat persoonlijke zorg, ondersteuning en hulp in het huishouden: hulp bij het wassen en het aankleden, begeleiding bij bezoeken aan de dokter, kapper of pedicure, maaltijden klaarmaken, afwas, wassen, strijken en dergelijke.

Kraamzorg: wil je ronduit genieten van die eerste momenten met je baby? Vraag dan kraamzorg aan. Wij bieden jou en je gezin wat rust en ondersteuning na je bevalling. Onze professioneel opgeleide kraamverzorgenden komen aan huis om zowel jou als je gezin te helpen. We helpen je zoals jij het zelf wil.

De mensen van de poetsdienst helpen de bewoonde delen van de woning te onderhouden. Poetshulp wordt aangeboden op weekdagen, zowel in de voor- als namiddag. De maatschappelijk werker beslist op basis van jouw noden over de frequentie en het tijdstip.

Maaltijden aan huis worden geleverd op maandag, woensdag en vrijdag tussen 8 uur en 15u30. Elke maaltijd bestaat uit soep, een hoofdschotel en een dessert. U heeft dagelijks de keuze tussen drie hoofdgerechten. Dieetmaaltijden en afwerking van de voeding (vb. gemalen) wordt aangepast aan ieders behoefte.

De gerechten zijn kant-en-klaar en dienen enkel op temperatuur te worden gebracht in de microgolfoven. Zorg Leuven werkt hiervoor samen met Sodexo.

Op de klusjesdienst kan je een beroep doen voor tuinonderhoud, loodgieterij, metselwerken, schrijnwerkerij, elektriciteitswerken, verven en behangen, verhuizen, klussen rond veiligheid en comfort. Zorg Leuven werkt hiervoor samen met Wonen en Werken vzw en met IGO.

Onze diensten

  • Gezinszorg
  • Kraamzorg
  • Boodschappen doen
  • Klusjesdienst
  • Maaltijden bereiden (koken)
  • Poetshulp (huishouden)
  • Wassen en strijken
  • Maaltijden aan huis
  • Oppashulp