Wat is een zorghotel?

In een zorghotel kunt u terecht als u tijdelijke zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld na een operatie, om de overgang van het ziekenhuis naar de thuissituatie soepeler te laten verlopen.

Ook in andere gevallen kan een zorghotel een goede oplossing zijn:

  • wanneer uw mantelzorger(s) even niet beschikbaar is (zijn)
  • wanneer de partner die een groot deel van de zorg op zich nam gehospitaliseerd wordt
  • wanneer u even wil 'aansterken' of recupereren
  • waneer u zorg nodig heeft en er toch graag even tussenuit wil (bijvoorbeeld naar de Belgische kust)

Een zorghotel combineert zorg met een hoteluitstraling en -service. Zeg maar een gastvrije en warme omgeving. Alsof u toch een beetje op vakantie bent.

Sommige centra voor kortverblijf noemen zich een zorghotel. Vaak omdat er meer service en eerder een hotelsfeer wordt aangeboden dan in een klassiek woonzorgcentrum.

OVER DE ACCOMODATIE EN DE SERVICE

Met hotelaccommodatie wordt bedoeld: een comfortabele kamer met sanitaire voorzieningen, ergonomische meubels, internetverbinding (al dan niet betalend), koelkast, kluisje, …

De service gaat meer over maaltijden die worden aangeboden. Maar net zo goed over het kuisen en opruimen van de kamer tot zelfs aangepaste animatie.

OVER DE ZORG

Niettegenstaande de bewoners in het zorghotel soms zwaar zorgbehoevend zijn, kunnen zij dus een hotelgevoel ervaren dankzij een aangepaste infrastructuur waarin het welzijn en het comfort van elke bewoner alle aandacht krijgt.

In een zorghotel krijgt u zorg op maat, 24 uur per dag als dat nodig is.  Het zorgteam kan bestaan uit artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. 

Het team is in dienst van het hotel of van een zorgaanbieder. De afspraken tussen u en het zorgteam liggen vast in een zorgplan. Uitgangspunt is uw indicatie voor zorg.

ZORGHOTELS OP WOONZORGWEB

Hieronder vindt u enkele zorghotels die u op onze website Woonzorgweb kan terugvinden.

Om meer te weten raden we aan om contact op te nemen met het zorghotel van uw keuze.

Zorghotel Wellington (OOSTENDE)

Woon - en Zorghotel H. Hart

Woonzorgcentrum Zorghotel Seniorcity Gent

ZORGHOTEL Solidariteit voor het Gezin

Gezondheidscentrum Koninklijke Villa

ZORGHOTEL**** DRIE EIKEN