Assistentiewoningen Orleanshof 35 serviceflats te huur in 3200 Aarschot

Leuvensestraat 148, 3200 Aarschot
1-kamer flats te huur vanaf € 1.156/maand
2-kamer flats te huur vanaf € 1.156/maand

Residentie Orleanshof
Assistentiewoningen in de Residentie Orleanshof zijn aangepaste woningen voor ouderen die zelfstandig willen wonen en zo nodig een beroep kunnen doen op dienstverlening op maat. Hierdoor hoeven mensen bij een toenemende zorgbehoefte niet plots uit hun vertrouwde woonomgeving weg te trekken, maar kunnen zij zorgeloos en in alle comfort langer zelfstandig leven.

Naast aangepaste huisvesting biedt het Orleanshof de bewoners ook een aangepaste dienstverlening, met crisiszorg en overbruggingszorg als vaste componenten. Crisiszorg is een onmiddellijke en aangepaste interventie in geval van een noodsituatie. Hiertoe is in elke assistentiewoning een oproepsysteem geïnstalleerd. Overbruggingszorg is een aangepaste zorg die aansluit bij crisiszorg en die gedurende een korte periode wordt verleend in afwachting van de zorgverlening die de bewoner zelf heeft gekozen.

Daarnaast is er een facultatief aanbod van dienstverlening: poetsdienst, maaltijden, gezinshulp, vervoer in zorgsituaties, buurtrestaurant… Een woonassistent fungeert als permanent aanspreekpunt en helpt bewoners met praktische problemen en verleent hen administratieve hulp. 

Een lokaal dienstencentrum in het centrum van de stad
Het dienstencentrum fungeert als een gasthof dat de deuren openstelt voor ontmoeting, sociaal contact en activiteiten voor oudere omwonenden en senioren van Groot-Aarschot. Met de activiteiten in het dienstencentrum wil het OCMW:
- de zelfredzaamheid van de mensen verhogen;
- zorgen voor een zinvolle tijdsbesteding;
- de sociale netwerkvorming tussen de bewoners onderling en de buurtbewoners bevorderen.
Dit alles met respect voor de persoonlijke vrijheid van elke bewoner. De bewoners van de assistentiewoningen krijgen hier een vooraanstaande rol toebedeeld en kunnen gebruikmaken van alle activiteiten die er aangeboden worden

   

Meer assistentiewoningen in de omgeving van Aarschot