Assistentiewoningen Gesloten Hof 24 serviceflats te huur in 3200 Aarschot

Begijnhof 21, 3200 Aarschot
1-kamer flats te huur vanaf € 914/maand
2-kamer flats te huur vanaf € 1.186/maand

Residentie Gesloten Hof   
 Assistentiewoningen Gesloten Hof zijn aangepaste woningen voor ouderen die zelfstandig willen wonen en zo nodig een beroep kunnen doen op dienstverlening op maat. Hierdoor hoeven mensen bij een toenemende zorgbehoefte niet plots uit hun vertrouwde woonomgeving weg te trekken, maar kunnen zij zorgeloos en in alle comfort langer zelfstandig leven.

Naast aangepaste huisvesting biedt het Gesloten Hof de bewoners ook een aangepaste dienstverlening, met crisiszorg en overbruggingszorg als vaste componenten. Crisiszorg is een onmiddellijke en aangepaste interventie in geval van een noodsituatie. Hiertoe is in elke assistentiewoning een oproepsysteem geïnstalleerd. Overbruggingszorg is een aangepaste zorg die aansluit bij crisiszorg en die gedurende een korte periode wordt verleend in afwachting van de zorgverlening die de bewoner zelf heeft gekozen.

Daarnaast is er een facultatief aanbod van dienstverlening: poetsdienst, maaltijden, gezinshulp, vervoer in zorgsituaties, buurtrestaurant… Een woonassistent fungeert als permanent aanspreekpunt en helpt bewoners met praktische problemen en verleent hen administratieve hulp. 

Het Gesloten Hof is een groep van assistentiewoningen die nauw samenwerkt met het ernaast gelegen woonzorgcentrum Sint-Rochus.  Deze residentie
telt 24 woningen, geschikt voor zowel alleenstaanden als echtparen of samenwonenden, ongeacht hun filosofische, godsdienstige of politieke overtuiging.  Iedere woning bestaat uit een living met keukentje, een slaapkamer en een badkamer met douche en toilet.
 

Meer assistentiewoningen in de omgeving van Aarschot