SFG PRINSENHOF 45 serviceflats te huur in 2310 Rijkevorsel

Prinsenpad 29, 2310 Rijkevorsel
1-kamer flats te huur vanaf € 639/maand

Bejaardencomplex Prinsenhof beschikt over 45 assistentiewoningen. Al onze assistentiewoningen zijn 46 m² groot.

Alle assistentiewoningen zijn uitgerust met:TV-distributie, telefoonaansluiting, parlofoon, persoonlijke brievenbus, persoonlijke bel, branddetectie, verpleegoproepsysteem in living, slaapkamer en badkamer rechtstreeks verbonden met het wzc (de bedoeling is dat dit oproepsysteem enkel in geval van nood gebruikt wordt. Het verpleegkundig personeel van het wzc zorgt voor een snelle opvolging van de oproepen).

Op het gelijkvloers werd gekozen voor volgende inrichting: living/keuken:  ingerichte keuken met een elektrisch vuur met 4 kookplaten en dampkap, 2 elektrische verwarmingstoestellen met thermostaat, slaapkamer: groot genoeg voor een tweepersoonsslaapkamer, elektrisch verwarmingstoestel met thermostaat, ingerichte badkamer: antislipvloer, douche met  thermostatische kraan, zitje met steun, toilet met armsteun, toiletkastje, elektrische straler, berging: elektrische boiler. Ieder serviceflatje geeft via de achterdeur toegang tot een klein terrasje, aan de zonnekant: zonnewering

Op het eerste verdiep werd gekozen voor volgende inrichting: living/keuken: ingerichte keuken met een elektrisch vuur met 2 kookplaten en dampkap, geïntegreerde bergruimte in ingerichte keuken met elektrische boiler, slaapkamer: groot genoeg voor een tweepersoonsslaapkamer, elektrisch verwarmingstoestel met thermostaat, ingerichte badkamer: schuifdeur tussen badkamer en living, antislipvloer, douche met  thermostatische kraan, 
zitje met steun, toilet met armsteun, toiletkastje, elektrische straler, aan de zonnekant werden zonnewerende ramen geplaatst

Verder bieden de assistentiewoningen  op het eerste verdiep een gemeenschappelijk balkon, zowel op het eerste verdiep als gelijkvloers een gemeenschappelijke zitruimte, een gemeenschappelijk wassalon met twee semi-professionele wasmachines en een semi-professionele droogkast, een gemeenschappelijke fietsberging en een gemeenschappelijke afvalopslagplaats.

De assistentiewoningen zijn rechtstreeks verbonden met het woonzorgcentrum, maar heeft een afzonderlijke hoofdingang voor alle bewoners.

De mogelijkheid bestaat om beroep te doen op poetshulp via het OCMW.

De bewoners kunnen warme maaltijden bekomen vanuit de centrake keuken van het OCMW. Zij kunnen dit zowel op hun serviceflat verkrijgen, alsook bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk te komen eten in de polyvalente ruimte van het wzc. Ook bestaat de mogelijkheid om soep aan te kopen in de centrale keuken voor 1,6 €/liter. In zeer uitzonderlijke toestanden, en enkel na overleg met de dagelijks verantwoordelijke, kan ook gezorgd worden voor het nuttigen van een ontbijt en een avondmaal in de polyvalente ruimte van het wzc.
De prijs van het middagmaal is vastgesteld op 7,60 € per maaltijd wanneer u de maaltijd op uw assistentiewoning wenst te gebruiken. . Enkel gebruikers die vallen onder het WIGW-tarief of OMNIO-statuut betalen 7 € voor de maaltijd. (code 1 op klever mutualiteit (bv. 131/131, 141/141). Wanneer de bewoner komt eten in de polyvalente zaal of zelf de maaltijdbox komt halen betaald men 7 € per maaltijd.
Voor het ontbijt wordt een vaste prijs gehanteerd van 1,90 €, voor het avondmaal een vaste prijs van 3,80 €.
 
De bewoners kunnen eventueel beroep doen op thuisverpleging aangeboden vanuit het verpleegkundig team van het woonzorgcentrum Prinsenhof.

Er wordt in een beperkte mate specifieke activiteiten aangeboden voor bewoners van de assistentiewoningen: maandelijks een gezelschapsspelennamiddag en een maandelijkse repetitie van het Prinsenkoor. Beide activiteiten worden begeleid door een vrijwilligster.
Daarnaast worden de bewoners uitgenodigd op het maandelijkse verjaardagsfeestje en de maandelijkse optredens in het woonzorgcentrum en kunnen zij deelnemen aan activiteiten die voor bewoners van het woonzorgcentrum worden georganiseerd. Zij kunnen eveneens deelnemen aan de wekelijkse gebedsviering of eucharistieviering die doorgaat in het wzc.
In de mate van het mogelijke wordt er ook wekelijks een bewegingsactiviteit georganiseerd onder begeleiding van de kinesitherapeut van het wzc.

 

 

Meer assistentiewoningen in de omgeving van Rijkevorsel