Woonzorgcentrum Sint-Augustinus woonzorgcentrum (WZC) in 1500 Halle

Monseigneur Senciestraat 4, 1500 Halle
We hebben geen prijsinformatie voor dit woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Sint-Augustinus vzw is een modern zorginitiatief. Het werd in 2000 (Service Residentie) en 2008 (rusthuis) geopend op de voormalige site van het Halse ziekenhuis. Het WZC is gesitueerd middenin het stadscentrum, naast het hoofdklooster van de Zwartzusters Augustinessen van Halle, onder de toren van de Sint-Martinusbasiliek en is zeer gemakkelijk bereikbaar. Het station ligt op wandelafstand. Tegenover het woonzorgcentrum ligt een openbare parking.

De centrale ligging biedt zeer veel voordelen : de wekelijkse markt op donderdag en zaterdag en ook de culturele en toeristische activiteiten vinden plaats vlak voor de deur van het woonzorgcentrum. De winkels liggen in de onmiddellijke omgeving en toch is het er rustig wonen met het stadspark vlakbij.

Woonzorgcentrum Sint-Augustinus biedt alle woonvormen aan: 68 zorgstudio’s voor zwaar zorgbehoevende ouderen, 40 woongelegenheden voor valide en minder zorgbehoevende ouderen, 7 woongelegenheden voor kortverblijf, 15 erkende verblijfseenheden in het dagverzorgingscentrum (Het Binnenhof) en 60 assistentiewoningen (de Service Residentie). Er zijn zowel eenpersoons- als tweepersoonszorgstudio's beschikbaar.

De zorg in het woonzorgcentrum wordt verdeeld over 3 afdelingen (Het Kasteel – De Vesten – De Torens) waarbij 1 afdeling (Het Kasteel) zich volledig specialiseert in de zorg voor personen met dementie.

WZC Sint-Augustinus werkt vanuit een holistische en christelijke visie op de mens en wil dag na dag een plek creëren waar de bewoners/gebruikers zich goed kunnen voelen, zichzelf kunnen zijn en hun hart kunnen verwarmen. Het woonzorgcentrum voorziet hiervoor in een brede hulp- en dienstverlening met veel creatieve en sociale activiteiten en met zeer veel aandacht voor kwalitatieve en voedzame maaltijden.

De keuken draagt het Smiley-kwaliteitslabel. Bewoners kunnen dagelijks kiezen uit 2 menu's. Voor bewoners met een slik- en/of motorische problematiek biedt de keuken ook shakes en fingerfood aan. Er gaat veel aandacht naar het op smaak brengen van de maaltijden door het gebruik van kruiden en specerijen.

Woonzorgcentrum Sint-Augustinus te Halle verkleint de generatiekloof door onze bewoners met de leerlingen van omliggende scholen in contact te brengen. Bewoners gaan ter plaatse een les meevolgen. De scholen houden hun “avant-premières” van dansjes en opvoeringen in onze instelling (bvb. voor carnaval, grootouderfeest, …). Kinderen delen zelfgemaakte wenskaarten uit voor de feestdagen. Klassen komen in ons WZC op bezoek om samen met de bewoners te knutselen, gezelschapsspelletjes te ontdekken, een praatje te maken over een (school)thema.

Woonzorgcentrum Sint-Augustinus biedt 24/7 zorg met een warm hart en tedere handen. Kwaliteit en menselijkheid zijn voor ons topprioriteit. We werken samen hard om het welzijn van de bewoners maximaal te houden.

Het woonzorgcentrum gaat mee met haar tijd, biedt WIFI en is actief op Facebook met nieuws en foto's.

Verblijfstypes & toegankelijkheid

  • Woongelegenheden (vroeger ROB)
  • Woongelegenheden met een bijkomende Erkenning (vroeger RVT)
  • Serviceflats/assistentiewoningen
  • Invalide personen
  • Personen met Alzheimer
  • Personen met dementie
  • Personen met Parkinson
  • Semi-validen
  • Valide personen

Contacteer Woonzorgcentrum Sint-Augustinus

Voor meer informatie, vul nu onderstaande formulier in en druk op verzenden.
Een medewerker of verantwoordelijke zal je vervolgens snel contacteren.
Indicates required field
We zenden je een kopie van je bericht via email met hierin alle nuttige contactinformatie
Door op verzenden te drukken, accepteer je onze privacy policy.

Contactgegevens voor
woonzorgcentrum Woonzorgcentrum Sint-Augustinus

Monseigneur Senciestraat 4, 1500 Halle
Vermeld dat je dit nummer hebt gevonden op Woonzorgweb.be. Bedankt!

Meer woonzorgcentra (WZC) in de omgeving van Halle