De Overbron woonzorgcentrum in 1120 Neder-Over-Heembeek

Oorlogskruisenlaan 202, 1120 Neder-Over-Heembeek
1-persoonskamer vanaf
€ 1.555/maand (51/dag)
2-persoonskamer vanaf
€ 1.352/maand (44/dag)

Woonzorgcentrum De Overbron is een Nederlandstalig woonzorgcentrum in Neder-Over-Heembeek met een capaciteit van 59 bedden.

De Overbron wil aan zorgbehoevende ouderen vanuit Brussel en de Vlaamse Noordrand een betaalbare, kwalitatief hoogstaande Nederlandstalige zorg aanbieden en vooral een nieuwe thuis zijn waardoor ze op een waardige, warme en comfortabele manier de laatste periode van hun leven kunnen doorbrengen.

De Overbron is opgericht door actieve Heembekenaren die de nood zagen voor een Nederlandstalig woonzorgcentrum voor Brusselse en Vlaamse ouderen.

Als modern, kleinschalig en pluralistisch woonzorgcentrum voor valide, andersvalide en zorgbehoevende ouderen willen we met een stevige ploeg gemotiveerde verpleegkundigen, zorgkundigen, ergotherapeut en kinesist,  onderhoudspersoneel, animatoren en vrijwilligers, en andere zorgverleners, betaalbare en bovenal hoogstaande zorg voor ouderen aanbieden in een gezellige, familiale sfeer. Sinds 1 januari 2017 hebben we een erkenning als RVT.

De bewoner staat in De Overbron centraal. De Overbron waarborgt de integriteit en de waardigheid, de vrijheid en de rechten van de bewoner met zoveel mogelijk behoud van de individuele levensstijl. Ons woonzorgcentrum waarborgt aan iedere bewoner volledige filosofische, politieke en godsdienstige vrijheid. Alle bewoners worden op een gelijke basis bediend, behandeld en verzorgd met respect voor de individuele cultuur, privacy en zorgbehoeften.

De Overbron voorziet voor de bewoner in een ruim aanbod aan activiteiten en mogelijkheden om met of zonder familieleden en kennissen, zijn sociaal netwerk zoveel mogelijk voort te zetten, om nieuwe relaties te ontwikkelen en om aan zinvolle tijdsbesteding te doen. De Bewoner neemt actief deel aan de werking van het woonzorgcentrum en de verwezenlijking van de doelstellingen. Om de kwaliteit van de werking te waarborgen worden de bewoners gestimuleerd om deel te nemen aan de verschillende besluitvormingsmogelijkheden.

De Overbron is een vereniging zonder winstoogmerk, een vzw, waarbij alle middelen terugvloeien naar de werking, de zorg en het personeel. Met meer dan 30 medewerkers, pogen we onze 59 bewoners optimaal te helpen. We willen bewust onafhankelijk zijn, los van grote commerciële ketens en zo betaalbaar en familiaal blijven. We hebben sterke banden met het Nederlandstalig verenigingsleven in Neder-Over-Heembeek en organiseren vele activiteiten samen met het Lokaal Dienstencentrum Ado Icarus en met de scholen en verenigingen in de omgeving. We werken ook nauw samen met het Jan Portaelsziekenhuis in Vilvoorde en met het Universitair Ziekenhuis van de VUB te Jette.

Verblijfstypes & toegankelijkheid

 • Woongelegenheden (vroeger ROB)
 • Woongelegenheden met een bijkomende Erkenning (vroeger RVT)
 • Invalide personen
 • Personen met Alzheimer
 • Personen met dementie
 • Personen met Parkinson
 • Semi-validen
 • Valide personen

Ligging & omgeving

 • Openbaar vervoer op wandelafstand
 • Park en/of tuin (meer dan enkel terras)
  • Winkels op wandelafstand

Contacteer De Overbron

Voor meer informatie, vul nu onderstaande formulier in en druk op verzenden.
Een medewerker van De Overbron zal je vervolgens snel contacteren.
Indicates required field
We zenden je een kopie van je bericht via email met hierin alle nuttige contactinformatie
Door op verzenden te drukken, accepteer je onze privacy policy.

Contactgegevens voor
woonzorgcentrum De Overbron

Oorlogskruisenlaan 202, 1120 Neder-Over-Heembeek
Vermeld dat je dit nummer hebt gevonden op Woonzorgweb.be. Bedankt!

Meer woonzorgcentra in de omgeving van Neder-Over-Heembeek