EEN DAGJE OUDER, EEN DAGJE NAAR ZEE! - ENKELE PRAKTISCHE TIPS

Een wandeling op de dijk, staren naar de zee, een trappist op een terrasje,…onze Belgische kust heeft heel wat te bieden! Maar hoe pak je dit aan als je minder mobiel of zorgbehoevend bent? We helpen jou alvast graag op weg met enkele praktische tips.

Toegankelijk naar het strand

In juli en augustus vind je in heel wat kustgemeenten initiatieven rond toegankelijkheid. Dit gaat van strandrolstoelen tot toegankelijke toiletten tot zelfs hulp van opgeleide assistenten.

Kustgemeenten die hiervoor inspanningen hebben geleverd zijn: Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, Vosseslag, Wenduine, De Haan en Zeebrugge.

Op de website van INTER, een organisatie die de interactie tussen mens en omgeving wil verbeteren, vind je heel wat praktische tips en brochures rond Zon, zee…zorgeloos.

KLIK HIER VOOR DE WEBSITE VAN INTER

 

Op Zorghotel

Zelfs al heb je zorg nodig, dat nog mag je – uiteraard – genieten van het leven. En misschien is een zorghotel wel een oplossing.  

Zorghotel bestaat uit twee woorden: zorg en hotel. Een zorghotel combineert zorg met een hoteluitstraling en -service. Zeg maar een gastvrije en warme omgeving. Alsof u toch een beetje op vakantie bent.

Er bestaan dergelijke zorghotels aan onze kust. Meer informatie over zorghotels vindt u op onze website terug.

LEES MEER OVER ZORGHOTELS OP WOONZORGWEB

 

Met ziekenvervoer naar de Kust

Om te genieten van onze mooie kust moet je er uiteraard eerst geraken. Niet-dringend ziekenvervoer kan hiervoor een oplossing zijn. Of het nu uit eerder praktische dan wel uit medische overweging is. Of uit bezorgdheid.

Onder het niet-dringend ziekenvervoer verstaan we alle vervoer dat niet via de dienst 112 wordt geregeld. Het niet-dringend ziekenvervoer kan zowel liggend als zittend gebeuren afhankelijk van wat de medische toestand van de patiënt vereist.

Dergelijk ziekenvervoer kost uiteraard wel wat. Gelukkig wordt dit (meestal) deels terugbetaald.

Wat betalen ziekenfondsen terug van het niet-dringend ziekenvervoer? Het bedrag verschilt van ziekenfonds tot ziekenfonds, net zoals er ook verschillen zijn tussen de regio’s van eenzelfde ziekenfonds.

Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een overzicht van de terugbetaling van het niet-dringend ziekenvervoer per ziekenfonds. Ze baseerden zich hiervoor op de informatie die ze op de websites van de ziekenfondsen gevonden hebben. Het overzicht werd nagelezen door de ziekenfondsen en waar nodig verbeterd en aangevuld.

Je leest er ook tips voor patiënten om ziekenvervoer te regelen.

KLIK HIER VOOR MEER INFO ivm ZIEKENVERVOER

 

Het Woonzorgweb-team hoopt alvast om jou op weg te hebben geholpen.

Hopelijk een fijne tijd toegewenst aan onze Belgische Kust!