Kom langs op zondag 17 maart op de Dag van de Zorg 2024

Zondag 17 maart ontvangen 200 zorg- & welzijnsorganisaties jou met open armen. Breng gerust je kinderen, familie en vrienden mee, want iedereen is welkom! Het is de ideale gelegenheid om kennis te maken met deze boeiende, innoverende sector en hun troeven te ontdekken.

logo evenement dag van de zorgDag van de Zorg wil jou, je familie en je vrienden een unieke blik bieden achter de schermen van de sector. Er is voor ieder wat wils: tal van ziekenhuizen, woonzorgcentra, kinderdagverblijven, voorzieningen voor personen met een beperking, innovatieve bedrijven, scholen, dienstencentra, thuiszorgwinkels … openen voor het dertiende jaar op rij hun deuren.

Dag van de Zorg is er voor het hele gezin. Heel wat locaties voorzien een apart programma voor de allerjongsten met wedstrijden, zoektochten of workshops op kindermaat. Maar ook voor de volwassenen is het uiteraard een interessante dag: de deelnemende organisaties halen elk jaar alles uit de kast om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Dat doen ze door bijzondere tentoonstellingen of concerten te organiseren, rondleidingen te geven, je onder te dompelen in het leven van hun gebruikers of bewoners … Daarnaast kan je bij heel wat organisaties ook terecht voor een hapje en een drankje. dag van de zorg is er voor iedereen

Het thema van de Dag van de Zorg varieert van jaar tot jaar, maar het draait altijd om het benadrukken van de cruciale rol die de zorgsector speelt in onze samenleving. Van het bieden van medische zorg en ondersteuning aan patiënten tot het bieden van een luisterend oor en empathie in moeilijke tijden, zorgverleners staan ​​centraal in het bevorderen van gezondheid en welzijn. Zo is het thema DvdZ 2024: de kracht van positieve beeldvorming.

VIND HIER DE DEELNEMENDE ORGANISATIES AAN DE DAG VAN DE ZORG

De Dag van de Zorg herinnert ons eraan dat zorg meer is dan alleen medische behandelingen. Het gaat ook om menselijke verbondenheid, compassie en solidariteit. Het is een dag om stil te staan bij de waarde van zorg in onze samenleving en om respect en erkenning te tonen aan degenen die zich inzetten voor het welzijn van anderen, vaak met weinig erkenning of dankbaarheid.

Maar Dag van de Zorg is meer dan een opendeurdag. In aanloop naar de Dag van de Zorg zetten we de sector een hele week lang in zijn volle omvang en diversiteit op de kaart. Dit doen we met verschillende acties en activiteiten en samen met onze deelnemers, partners, radio en televisie.

ONTDEK MEER OP DE WEBSITE VAN DE DvdZ