30 jaar seniorie Orelia Eden Park in Erembodegem

eden park 30 jaarEind november was het feest in seniorie Orelia Eden Park: de residentie vierde haar 30e verjaardag! Groot feest aan de Villalaan 17 in Erembodegem.

De Belgische bevolking vergrijst, we moeten ons voorbereiden om steeds meer senioren te kunnen ondersteunen en hen een fijne oude dag te bezorgen. Er is toekomst voor concepten als dit, assistentiewoningen met een plus. 

Gelijkgestemden die in elkaars buurt wonen, hebben meer sociale contacten en voelen zich beter. Dat ondervinden de residenten van Orelia Eden Park elke dag. Ieder woont zelfstandig in de privacy van zijn/haar appartement. De gemeenschappelijke ruimtes zijn er om anderen te ontmoeten, om samen te eten en voor activiteiten. Waar nodig is er hulp en ondersteuning. En dat alles in een fijn kader. Dat is precies wat je bij Eden Park vindt.

Luc Gravez, directeur van Orelia Eden Park: “We vieren onze 30e verjaardag samen met onze residenten. Want feesten, dat doen we hier graag. Daar staan we zelfs om bekend. Eden Park gaat terug tot 1993. Het was op dat moment een uniek initiatief. De start van Eden Park was niet evident. We leerden deze regio op dat moment kennismaken met het concept serviceflats, daar werden we een beetje argwanend om bekeken.” 

De eerste 2 jaar heeft Luc gemist, maar tot 2011 was hij eerst inwonend verpleegkundige &orelia eden park conciërge om uiteindelijk directeur van Orelia Eden Park te worden. Luc: “Waar de oprichters de naam Eden Park haalden, is me niet bekend. Maar het is ongetwijfeld altijd de bedoeling geweest om er hier een klein paradijs op aarde van te maken. We doen er ook 30 jaar later nog elke dag alles aan om onze residenten zo goed mogelijk te ondersteunen en hen een zorgeloze oude dag bieden met fijne activiteiten, een goede omkadering en lekkere maaltijden. Ja, ook daarvoor staan we bekend, ge kunt hier goed eten.” 

team van orelia eden park

Ook familieleden en bezoekers schuiven hier graag mee aan tafel. Het keukenteam gaat daarvoor tot het uiterste. Luc: “In de voorbije 30 jaar hebben we hier bijzonder veel mensen leren kennen. Wie heeft hier allemaal niet gewoond of is hier op bezoek geweest. Heel veel mensen kennen Eden Park aan de binnenkant. Zo hebben we hier heel veel mooie momenten beleefd, maar uiteraard ook trieste. We kijken vooruit nu, een toekomst waarin we onze naam hoog houden. 30 jaar geleden was onbekend onbemind, maar ondertussen heeft Orelia Eden Park een ijzersterke reputatie. Daar wil ik mijn team écht voor bedanken! Aan onze residenten wens ik nog vele jaren bij ons.”

ONTDEK HIER MEER OVER ORELIA EDEN PARK (ASSISTENTIEWONINGEN)