Week van de Zorg 2019: van 11 tot 17 maart 2019

THEMA BREIN 

In aanloop naar de Dag van de Zorg 2019 zet de organisatie van de Dag van de Zorg de sector een hele week lang in zijn volle omvang en diversiteit op de kaart. Dit doet de organisatie met verschillende acties en activiteiten en samen met de deelnemers, partners, radio en televisie.

Een overzicht van de Week van de Zorg:

  • maandag 11 maart: het Fitte Brein
  • dinsdag 12 maart: het Jonge Brein
  • woensdag 13 maart: het Beroerte Brein
  • donderdag 14 maart: het Veelzijdige Brein Congres
  • vrijdag 15 maart: Brein in Reset
  • zaterdag 16 maart: Bloed / Plasma Geven
  • zondag 17 maart: Dag van de Zorg 2019

​Extra info over het BreinCongres: het veelzijdige brein

Op donderdag 14 maart organiseert Dag van de Zorg vzw een heus BreinCongres. Vanuit verschillende disciplines komen zowel professionals als ervaringsdeskundigen, patiënten en mantelzorgers aan het woord over ons veelzijdige brein. Zo krijgen we een veel betere kijk op de wondere wereld van ons brein en op de recente ontwikkelingen op vlak van onderzoek, preventie, behandeling en beleving van de patiënt/cliënt.

De twee keynotes zijn Dick Swaab, de bekende Nederlandse arts en neurobioloog en Binu Singh, kinder- en jeugdpsychiater en psychotherapeut. Naast deze twee klasbakken komen zes breinduo’s aan het woord. Met diverse invalshoeken: over revalidatie na NAH, over jongdementie, over psychopharmaca, over breininnovatie, over neuropsychologie en over Tytgat Chocolat. Maar ook het brein van de deelnemers aan het congres komt aan bod door samen te zingen en met relaxatieoefeningen.

Gastheer en professionele luisteraar van dienst is Joris Hessels van Radio Gaga en De Weekenden. Ook Minister Jo Vandeurzen is van de partij. Samen met diverse breinspecialisten verwelkomt Dag van de Zorg 300 deelnemers, actief in en rond de zorgsector.

Inschrijvingen voor het BreinCongres zijn pas open (24-01) en lopen zeer vlot. Er zijn slechts 300 plaatsen beschikbaar, zorg dus dat je er bij bent!

KLIK HIER voor meer informatie, het volledige programma en inschrijvingen