Zorgresidentie de Eglantier

Koperdraadstraat, 11
8560
Dagprijs 1-persoonsflat: 
Vanaf € 25,00 per dag
Dagprijs 2-persoonsflat: 
Vanaf € 35,00 per dag
50.811870000000, 3.182327000000
Corona update

Momenteel worden de maaltijden op de flat gebracht en zijn de binnenactiviteiten afgelast.

Verder besteden we extra aandacht aan hand-en hoesthygiëne.

Serviceflat(s) onmiddellijk beschikbaar! Neem contact op voor meer informatie.

De Eglantier is een groep assistentiewoningen met 89 flats, gelegen in hartje Wevelgem, vlakbij het station. 

Bij ons is elke 65-plusser welkom! Met De Eglantier willen we namelijk inzetten op maatschappelijke integratie en ingaan op de behoeften van mensen met een zorgvraag.  Met veel gedrevenheid zorgen we dat de zorg optimaal georganiseerd wordt. Blijvend wordt er gewerkt aan goede communicatie met artsen, zelfstandige verpleegkundigen, kinesisten, gezinszorg en dergelijke.

De bewoner is vrij om zijn hulpverleners in te schakelen en naar de residentie te laten komen. Als woonassistent, is het mijn taak om de verpleegkundige en medische zaken goed op te volgen en te organiseren, zodat de bewoner en familie op beide oren kunnen slapen. Natuurlijk kan ik ook niet zonder de samenwerking met familie om een optimaal zorgplan uit te stippelen. Mensen kunnen bij ons terecht met fysieke en mentale noden, zowel tijdelijk als permanent. Ook in de laatste levensfase willen we alle comfortzorg geven die de bewoner nodig heeft.

Kwaliteit van leven, wonen en zorg staan centraal in de Eglantier. Alles wat de mensen nog kunnen en willen doen, moedigen we aan. Autonomie vinden we heel belangrijk. We schakelen de bewoners in volgens hun interesse. Zo is er een bewoner die graag tuiniert.

Evengoed zijn er bewoners die volledige hulp willen. We kijken naar de noden en wensen. Iedereen wordt individueel benaderd. Geen enkele zorg is hetzelfde. We houden niet van routinewerk. De focus ligt hier dus op wat ze wel nog kunnen. Er is hier geen vaste dagindeling. De bewoners bepalen zelf wanneer ze wat willen.

Kleinschaligheid, iedereen kent hier elkaar en persoonsgerichte zorg staat voorop. Het is dagelijks een gezellige bedoening in onze cafetaria. Die familiariteit en huiselijkheid geeft ook veiligheid aan mensen die soms eens iets vergeten. Mensen met beginnende dementie komen hier tot rust, maar hebben anderzijds ook veel sociale contacten en structuur. De conciërge en personeel benadert de bewoner individueel. Op vraag van de bewoners zijn wel naar de bowling geweest, organiseren we een rommelmarkt ed.

We zetten in op een ruim activiteitenaanbod, waarvoor ook buurtbewoners welkom zijn. Onze activiteiten zijn gratis. Op die manier willen we inzetten op het versterken van sociale contacten en eenzaamheid tegengaan. In de bewonersvergadering worden de activiteiten geëvalueerd en worden nieuwe besproken. Een kleine greep uit ons aanbod; bak- en creanamiddagen, uitstappen, dansnamiddagen, nagelverzorgingsnamiddagen, muzikale namiddagen,...Donderdagnamiddag komt de bewegingscoach Sarah om individueel en in groep beweging te stimuleren en zet ze in op valpreventie. Dinsdagnamiddag is iedereen welkom om op groot scherm een film te bekijken.

Het verhaal van Nelly

Graag had ik nog even een bewoner aan het woord gelaten.Nelly is 88 jaar en verblijft al twee jaar bij ons.

Dag Nelly, kan je eens vertellen hoe je hier bent terecht gekomen?

“Via de dokter. Het was hoognodig dat ze mij opnamen. Ik was veel vermagerd en daardoor kon ik niet meer stappen. Mijn zoon heeft deze zorgresidentie gevonden en zo ben ik hier beland. Want eigenlijk wisten we niet dat dit bestond. Maar we zijn heel gelukkig dat we De Eglantier gevonden hebben!”

Kom je hier goed overeen met de andere bewoners?

“Ja hoor! We zitten altijd zowat met hetzelfde groepje aan tafel en dat is wel gezellig. We zijn ook niet met zoveel he, dus om ruzie te maken ook niet (lacht).”

Wat vind je hier zo fijn?

“De privacy. Ik vind het wel goed dat ze af en toe eens binnenkomen, dat ze eens de deur open doen. “Is alles hier in orde? Kan ik nog iets doen?” “Nee, alles is in orde.” En ze zijn weer weg. Wel, dat vind ik een geruststelling voor ons. Je bent alleen, maar ook weer niet he, er is altijd wel iemand.”

Welke activiteiten springen eruit voor jou?

“Geen. Ik ben niet zo … alé … Ik heb last van een slechte schouder. Pijn aan mijn schouder, pijn aan mijn arm. Dus sporten zit er niet in voor mij. Ik ben vroeger vaak gaan sporten, ik ben heel vaak gaan zwemmen. Nu ben ik wat stil gevallen, dus veel activiteiten doe ik niet meer mee. Maar ik vind het aanbod wel goed en als er geen activiteit gepland is, dan spelen ze meestal rummikub. Het is leuk om in de namiddag in de cafetaria te zitten en vooral als het zonnetje binnen schijnt.”

Welke zorg krijg je hier?

“’s Middags wordt er eten voorzien in de zaal beneden. ’s Morgens en ’s avonds trek ik mijn plan, ik kan het nog allemaal zelf. Natuurlijk met behulp van mijn rollator he.”

Ben je tevreden over het personeel hier?

“Ja, heel erg! Ik vind het goed dat je altijd iets kan vragen of zeggen. En ook aan de conciërges. Ze zijn allebei super. Ze doen hun werk super goed, Annie en Noël.”

Aantal serviceflats (in complex): 
89
Erkende assistentiewoning door agentschap Zorg & Gezondheid: 
JA
Informatie over de flats: 
Volwaardige keuken
Telefoonaansluiting
Internetaansluiting
Diensten: 
Traiteursdienst (uitbesteed)
Ontbijt, middag- en avondmaal mogelijk
Bediening op kamer
Eigen interne krant
Onthaalbrochure
Kapsalon / kapper ter plaatse
Lichaamsverzorging (manicure/pedicure,...tegen betaling)
Klusjesdienst (betalend)
Boodschappendienst (betalend)
Hulp in het huishouden (betalend)
Animatie
Toegankelijkheid: 
Invalide personen (rolstoeltoegankelijk)
Valide personen
Ligging / omgeving: 
Ligging binnen centrum
Rustige omgeving
Openbaar vervoer op wandelafstand
Winkels op wandelafstand
Park en/of tuin (meer dan enkel terras)
Infrastructuur: 
Gemeenschappelijke ruimte (TV/ontspanning)
Gemeenschappelijk terras
Cafetaria bezoekers
Restaurant bezoekers
Parking bewoners (al dan niet extra te betalen)
Parking bezoekers
Hobby-atelier
Cinemazaal
Fitness- of sportruimte
Deel deze pagina met anderen: 
Vraag vrijblijvend meer informatie aan Zorgresidentie de Eglantier: 

Andere serviceflats in de buurt ...

Onmiddellijk beschikbaar
1
8500 Kortrijk
  • Te huur
0
Onmiddellijk beschikbaar
1
8500 Kortrijk
  • Te huur
5
Onmiddellijk beschikbaar
1
8500 Kortrijk
  • Te huur
  • Te koop
8
Vanaf € 40,00 per dag
Vanaf € 40,00 per dag

Zoek een serviceflat op postcode

Zoek serviceflats te huur of serviceflats te koop