Residentie Het Kloosterhof 18 serviceflats te huur in 8510 Marke

Kloosterstraat 29, 8510 Marke
1-kamer flats te huur vanaf € 1.311/maand
2-kamer flats te huur vanaf € 1.480/maand

Residentie Het Kloosterhof te Marke is gelegen in het centrum van Marke. Op wandelafstand zijn verschillende winkels bereikbaar, zoals: bakkerij, apotheek, broodjeszaak, supermarkt, krantenwinkel, etc.

Er is een woonassistent aangewezen die binnen de residentie instaat voor het organiseren van ondersteuning en begeleiding zodat een maximale omkadering garandeerd kan worden. Het doel hiervan is de bewoner zo lang mogelijk in zijn thuissituatie te laten verblijven. De woonassistent is iedere werkdag aanwezig en tevens ook telefonisch bereikbaar. Indien er vragen zijn kan de bewoner steeds bij deze persoon terecht.

Daarnaast is er een gevarieerd activiteitenaanbod uitgewerkt voor de bewoners van Het Kloosterhof. Iedere bewoner krijgt in het begin van de maand een activiteitenschema waarop alle komende activiteiten van die maand genoteerd staan. Het doel van dit activiteitenaanbod is het sociaal contact tussen bewoners bevorderen binnen de residentie.

De GAW (Groep Assistentiewoningen) is verbonden met WZC De Ruyschaert. In geval van nood kan men via een oproepsysteem beroep doen op professionele ondersteuning en assistentie vanuit het WZC. Indien de zorgzwaarte toeneemt, en de bewoner met een maximale omkadering niet meer zelfstandig in zijn assistentiewoning kan verblijven, krijgt hij/zij voorrang tot opname in het WZC. Dit kan enkel wanneer de bewoner voldoet aan de opnamevoorwaarden die vooropgesteld worden in het opnamebeleid van WZC De Ruyschaert. Iedere situatie wordt nauw opgevolgd samen met woonassistent, de bewoner en diens familie.

 

 

Meer assistentiewoningen in de omgeving van Marke