Seniorenwoningen AKKERWINDE 12 serviceflats te huur in 1570 Galmaarden

Steenstraat 9 -A, 1570 Galmaarden
1-kamer flats te huur vanaf € 608/maand
2-kamer flats te huur vanaf € 608/maand

Serviceflatgebouw AKKERWINDE uit Galmaarden (Vlaams-Brabant) beschikt over 12 seniorenwoningen.

Deze woningen zijn een betaalbaar alternatief voor senioren die om reden van een te grote of moeilijk te onderhouden woning of om reden van veiligheid of zich alleen voelen naar een andere oplossing zoeken.

De huidige wetgeving laat het niet toe om de woning verder als 'assistentiewoningen' uit te baten. Het bestuur heeft beslist om de woningen aan te bieden als seniorenwoningen.

Wat houdt zo'n seniorenwoning in?

Het gebouw van de seniorenwoningen 'Akkerwinde' is gelegen in de Steenstraat in Vollezele. Het bestaat uit twaalf aangepaste flats voor senioren. Je kan er als alleenstaande of als echtpaar wonen.
Elke flat is uitgerust met een inkomhall, een leefkamer met ingerichte kookhoek, een slaapkamer en een badkamer voorzien van een douche, WC en lavabo. In de kelder is er een opbergruimte voorzien en in de tuin is er een fietsbergplaats. Daarnaast is er een gemeenschappelijke polyvalente ruimte, een badkamer met ligbad, WC’s voor bezoekers en een keuken met droogkasten. Het gebouw is omringd door een mooie tuin met afgeschermd terras en een petanquebaan. In een seniorenwoning woon je zelfstandig, net zoals in een eigen woning. Je kan je flat naar eigen smaak inrichten met je eigen meubelen, je beslist zelf over je dagindeling en over het bezoek dat je ontvangt.

Dienstverlening blijft behouden

De dienstverlening die wij aanboden aan de bewoners van de assistentiewoning blijft bestaan:

  • Tijdens de kantooruren komt er een conciërge die de gemeenschappelijke delen onderhoudt en die een eerste aanspreekpunt is voor de bewoners;
  • een maatschappelijk assistente komt wekelijks naar de seniorenwoningen om mogelijke problemen aan te pakken;
  • de Thuisdiensten van het OCMW, zoals poetsdienst, klusjesdienst, telehulp, gezinszorg kunnen mits betaling aangeboden worden. Uiteraard staat het de bewoner vrij om een andere dienst dan het OCMW te vragen.

Meer assistentiewoningen in de omgeving van Galmaarden