GAW ALVERNA 31 assistentiewoningen te huur in 9660 Brakel

St.-Martensstraat 1, 9660 Brakel
1-kamer flats te huur vanaf € 867/maand

De groep van assistentiewoningen Alverna is gelegen op de campus van het Sint Franciscustehuis, Sint Martensstraat 1 te 9660 Brakel en wordt bestuurd door de VZW Groep Sint-Franciscus.

De VZW Groep Sint Franciscus is ontstaan uit de Congregatie Sint Franciscus, welke thans 5 woonzorgcentra in de regio uitbaat, met name: het Sint-Franciscustehuis in Brakel, WZC De Zilverlinde in Scheldewindeke, WZC Onze Lieve Vrouw ter Veldbloemen in Oosterzele, WZC Sint Jozef en WZC Sint Anna in Haaltert.

Assistentiewoningen Alverna zijn erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Er zijn 31 assistentiewoningen.

Alverna is gelegen in een landelijke en rustige omgeving.

Het biedt huisvesting aan zelfredzame senioren, echtparen of alleenstaanden.
Een assistentiewoning is een individuele aangepaste woning waarin de bewoner zelfstandig verblijft en, indien gewenst, een beroep kan doen op zorg.

Het wonen in een assistentiewoning vertrekt vanuit een aantal uitgangspunten die we samen met de bewoners willen realiseren. Deze zijn:

Het zo goed mogelijk respecteren van de zelfredzaamheid van de bewoner:

In de assistentiewoningen ligt de klemtoon op het zelfstandig wonen. We wensen dit dan ook maximaal te ondersteunen.

Het aanbieden van een veilige woonomgeving:

We zetten sterk in op het creëren van een veilige woonomgeving. Zowel via het aanbieden van een fysiek veilige leefomgeving, als door het beschikbaar zijn bij oproepen en noodsituaties.

Het respecteren van de persoonlijke vrijheid van de bewoner:

De bewoners van assistentiewoningen genieten in hun woning van de grootst mogelijke vrijheid, zoals in hun thuismilieu.

Het betrekken van de bewoner bij het leven in een GAW:

Via de gebruikersraad, woonassistent en klachtenbehandelaar wil de GAW haar bewoners zo nauw mogelijk constructief betrekken bij het dagelijks leven in onze GAW en dit mede vorm laten geven door henzelf.

Dienstverlening op maat:

De aangeboden dienstverlening heeft als doel de zelfstandigheid van de bewoners te ondersteunen. Als bewoner bepaalt uzelf wanneer deze dienstverlening wordt aangeboden. We kunnen u op uw vraag bij deze keuze optimaal ondersteunen waardoor noodzakelijke diensten of zorg kunnen worden aangeboden.

Animatie:

Animatie is een onmiskenbare schakel in de driehoek wonen-leven-(ver)zorgen.
De activiteitenkalender wordt maandelijks opgehangen in de inkomhal en in de lift. Alsook is hij terug te vinden op de achterzijde van ons huiskrantje “De Bloesem”. Bewoners zijn vrij om al dan niet deel te nemen. Vier maal per jaar wordt een externe uitstap georganiseerd.

Meer assistentiewoningen in de omgeving van Brakel