Schoolstraat 41 7 serviceflats te huur in 2110 Wijnegem

Schoolstraat 41, 2110 Wijnegem
1-kamer flats te huur vanaf € 1.448/maand
2-kamer flats te huur vanaf € 1.448/maand

Assistentiewoningen SCHOOLSTRAAT 41 in Wijnegem

Kleinschalige zorgwoningen in het centrum van Wijnegem

In een prettige en veilige woonomgeving, vlakbij de markt en winkels van Wijnegem, wonen een tiental ouderen individueel, zelfstandig, en toch samen. Zelfzorg, zorg van familie en zorg voor elkaar krijgen er alle kansen. Professionele zorg is wel aanwezig indien nodig. Hier wordt uitgegaan van de kracht van samenwonen. En van het blijven deelnemen aan het dagelijkse, lokale buurtleven. Dit alles is de beste garantie op levenslang, kwaliteitsvol wonen.

Dit nieuwbouwproject bestaat uit een hoofdgebouw aan de straatzijde en daarachter vijf kleine huisjes met een gemeenschappelijke tuin. 

Het hoofdgebouw nestelt zich mooi in het straatbeeld. De kleur van de bakstenen en het houten schrijnwerk geven het een warme uitstraling. Op het gelijkvloers bevinden zich een gemeenschappelijke keuken met leefruimte en een dagverzorgingscentrum. Op de eerste verdieping zijn er twee flats. Deze flats hebben elk een terras dat uitkijkt op de binnentuin.

Alle woonunits zijn erkende assistentiewoningen. Bewoners kunnen er steeds terecht bij de woonassistent met vragen, problemen en ideeën. Deze persoon helpt ook bij de aanvraag van zorg- en dienstverlening. Tijdens de nacht of bij noodsituaties kunnen bewoners beroep doen op professionele hulpverleners. Ouderen met en zonder zorgbehoefte kunnen hier blijven wonen ook wanneer de behoefte aan zorg verandert. In uitzonderlijke gevallen is het misschien beter om toch te verhuizen. Dan staat Astor garant voor een plaats bij één van de zorgpartners. 

Astor vzw zoekt samen met de bewoners naar de juiste premies of tegemoetkomingen bij de gemeente, de Vlaamse overheid en ziekenfondsen. 

Meer assistentiewoningen in de omgeving van Wijnegem