Elisahuis Assistentiewoningen 13 serviceflats te huur in 2300 Turnhout

Herentalsstraat 58, 2300 Turnhout
1-kamer flats te huur vanaf € 1.095/maand
2-kamer flats te huur vanaf € 1.156/maand

Elisahuis beschikt over 13 woongelegenheden, verspreid over 4 bouwlagen die verbonden zijn met een lift, geschikt voor rolstoelgebruikers. Elke woning heeft een oppervlakte van ongeveer 55m². Elisahuis is gelegen in het centrum van Turnhout, op wandelafstand van de markt en de winkelstraat.

 Waarom kiezen voor een assistentiewoning?

Je vindt je eigen woning te groot, het onderhoud van de woning of de tuin wordt een te grote last, je voelt je er eenzaam of misschien onveilig. Dan biedt een assistentiewoning een uitkomst. De woning is voorzien van alle comfort en vergt maar weinig onderhoud.

 Je hebt andere mensen in de nabijheid en er is een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte.

In elke woning is er een noodoproepsysteem aanwezig. Via de oproepknop heeft men, 24u per dag, de mogelijkheid om iemand te waarschuwen. Indien er nood is aan permanente verpleging of gezinshulp, kan men beroep doen op thuisverpleging en andere thuisondersteunende diensten. De woonassistent kan de organisatie en coördinatie op zich nemen.

  • Wie kan een aanvraag doen?

Zowel alleenstaanden als koppels kunnen terecht in een assistentiewoning. Kandidaat bewoners dienen minstens 65 jaar oud te zijn.

 De nieuwe bewoner dient valide te zijn of bij mindervaliditeit voldoende zelfredzaam te zijn op het moment dat hij of zij de flat betrekt.

 De zelfredzaamheid wordt bepaald op basis van de Katzschaal. Om de zelfredzaamheid te ondersteunen kan er beroep worden gedaan op de thuiszorgdiensten

Onze flats zijn volledig afgewerkt en instapklaar. U bent volledig vrij om uw appartement in te richten met uw eigen meubilair en decoratie. Uw privacy wordt ten volle gerespecteerd.

Meer assistentiewoningen in de omgeving van Turnhout