WZC SINT-ELIGIUS woonzorgcentrum (WZC) in 9080 Lochristi

Sint-Elooistraat 56, 9080 Lochristi
1-persoonskamer vanaf
€ 1.959/maand (€64/dag)
2-persoonskamer vanaf
€ 1.805/maand (€59/dag)

WELKOM in ons gezellig HUIS. Hier WOON je samen met andere leeftijdsgenoten die net als u hulp nodig hebben. Het LEVEN van elke dag bestaat uit ZORG EN ACTIVITEITEN OP MAAT. Wij bieden verschillende woonvormen aan die afgestemd zijn op uw vraag: 

1. Kortverblijf (10 kamers waarvan 2 kamers voor personen met dementie)

Soms zijn er  situaties die ontstaan waardoor thuis blijven 'tijdelijk' niet mogelijk is: een ziekenhuisopname die wordt gevolgd door een langdurige herstelperiode, kinderen of buren waar men op rekent, die eens met vakantie willen  of af en toe wil je zelf even de teugels loslaten en u laten verzorgen. Daarom bieden wij  de mogelijkheid aan ouderen om voor een 'korte' periode in ons WZC te verblijven. 

2. Vast verblijf woonzorgcentrum (135 bedden)

Deze 135 bedden zijn verdeeld over 3 verschillende afdelingen. We zijn gespecialiseerd in bewoners met dementie, palliatieve zorg en zorg voor personen met een hoge zorgnood. Bijna alle kamers zijn éénpersoonskamers behalve vier kamers ingericht voor echtparen. Al deze kamers zijn rolstoeltoegankelijk en uitgerust met een sanitaire cel met wastafel en toilet. Aangepaste baden en doucheruimten zijn aanwezig op iedere afdeling. Binnen elke afdeling wordt er sterk ingezet op woonkamerbegeleiding.

 

3. Dagverzorgingscentrum (15 plaatsen)

Dagverzorgingscentrum Robijn zorgt voor personen met dementie en/of dagelijkse verwardheid. De daggasten kunnen elke weekdag terecht in het dagcentrum van 8u tot 17u30. Er worden begeleidende activiteiten georganiseerd op maat. De activiteiten kunnen individueel of in groep gegeven worden. Ze krijgen elke dag een middagmaal en kunnen beroep doen op de aangepaste vervoersdienst ( mogelijk binnen een straal van 15km)

 

4. Assistentiewoning (24 woningen)

Deze assistentiewoningen bevinden zich op dezelfde campus als het woonzorgcentrum.  De woningen bieden de mogelijkheid om volledig zelfstandig te wonen, mét een gewaarborgde veiligheid. Iedere woning is geschikt voor alleenstaanden of koppels. Alle ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Iedere woning heeft rechtstreekse toegang tot een uitgestrekte, mooi verzorgde tuin. Daarnaast is er een een woonassistent waarbij u terecht kunt met diverse vragen en is er 24u/24u  verpleegkundige permanentie aanwezig.

We onderscheiden ons van andere assistentiewoningen op volgende manier:

– Rustig gelegen, groene omgeving;

– Voldoende parkeerplaats rondom het gebouw;

– Alle assistentiewoningen bevinden zich op het gelijkvloers en hebben een terras;

– Elke woning heeft een grote zolder;

– Hechte groep van bewoners;

– De mogelijkheid om een warme maaltijd te krijgen;

– Een grote verbondenheid met het WZC rond activiteiten, kapel, cafetaria etc. (uitgezonderd tijdens de coronacrisis)

– Er is garantie op crisiszorg 24u/24u via een noodoproepsysteem. Voor dagdagelijkse zorgen dient men via thuiszorgdiensten te werken.

– Veiligheid staat voorop: rookmelders, valpreventie bvb. Instapdouche, brede gangen, brede deuren etc.          

Momenteel (september 2022) staat er een assistentiewoning vrij.

5. Inleunflat (6 flats)

Het woonzorgcentrum beschikt over 6 inleunflats die specifiek ontworpen zijn voor koppels waarvan één partner lijdt aan dementie. Deze unieke woonzorgformule geeft levenslange waarborg aan het koppel samen te kunnen blijven ongeacht het verloop van de ziekte van de partner. Voor de langstlevende partner worden ook contractuele afspraken voorzien met betrekking tot latere verblijfsformules.

De flat bestaat uit een assistentiewoning aangevuld met een tweede zorgkamer (slaapkamer) voor de partner met dementie, dewelke ook rechtstreeks verbonden is met de gang. Op deze wijze kunnen we de nachtrust aan de partner in de assistentiewoning waarborgen. Dit alles in een veilige omgeving waar ook een ruime terrastuin en gemeenschappelijke living als extra wordt aangeboden.

De partner met dementie kan overdag, indien gewenst en steeds in afspraak, aansluiten bij de woonkamerwerking van het woonzorgcentrum die specifiek gericht is naar personen met dementie.

Meer informatie vindt u terug in de informatiebrochure in bijlage en op onze website: https://www.zorg-saam.be/sint-eligius/ons-aanbod.

 

Verblijfstypes & toegankelijkheid

  • Invalide personen
  • Personen met Alzheimer
  • Personen met dementie
  • Personen met Parkinson
  • Semi-validen
  • Valide personen

Contacteer WZC SINT-ELIGIUS

Voor meer informatie, vul nu onderstaande formulier in en druk op verzenden.
Een medewerker of verantwoordelijke zal je vervolgens snel contacteren.
Indicates required field
We zenden je een kopie van je bericht via email met hierin alle nuttige contactinformatie
Door op verzenden te drukken, accepteer je onze privacy policy.

Contactgegevens voor
woonzorgcentrum WZC SINT-ELIGIUS

Sint-Elooistraat 56, 9080 Lochristi
Vermeld dat je dit nummer hebt gevonden op Woonzorgweb.be. Bedankt!

Meer woonzorgcentra (WZC) in de omgeving van Lochristi