Facebook initiatief met een hart - Take Care @Vulpia

Sinds de uitbraak van de CORONA-crisis werd vanuit Vulpia vrij snel het initiatief opgestart om een speciale Take Care @Vulpia facebook pagina op te richten, met als oorspronkelijk doel extra zorgpersoneel (studenten/vrijwilligers) aan te trekken om te anticiperen op het potentieel tekort aan personeel in deze uitzonderlijke tijden. Al snel groeide het initiatief uit tot een breed platform om Vulpia’s aanpak in haar woonzorgcentra en assistentiewoningen breder in beeld te brengen. 

Het initiatief is er enerzijds om informatie te verstrekken naar de huizen en haar bewoners toe, maar tegelijk ook om het diep menselijke aspect van deze crisis te tonen aan de buitenwereld. Want ja, dat is het. Het gaat om pure menselijkheid. Begrip, inzet, moed, steun, liefde. Deze crisis reikt veel verder dan alleen de zorgsector, de ouderen en meest kwetsbaren in de maatschappij, deze crisis raakt ons allemaal!

Take Care @Vulpia ontpopte zich tot overkoepelend platform om de mens achter de zorg een gezicht en stem te geven. Om de buitenwereld te tonen hoe het eraan toegaat in onze woonzorgcentra en assistentiewoningen in tijden van COVID/19. Ook om de menselijke warmte te tonen die vaak vanuit onverwachte hoek komt: bewoners, medewerkers, organisaties, de man in de straat.

Door dit initiatief te delen willen wij ons steentje bijdragen aan het bredere maatschappelijk besef: samen staan we sterk!

Like & share!

Klik op volgende link: Take Care @Vulpia

Het Vulpia team
 

NAAR ALLE CENTRA VAN VULPIA