Een serviceflat (assistentiewoning) kopen

Dacht u er al eens aan om te investeren in een assistentiewoning voor nu of later? Een assistentiewoning geeft u de mogelijkheid zelfstandig te blijven wonen, maar ook om te genieten van talloze comfortdiensten.

U kan de serviceflat uiteraard ook als langetermijninvestering zien. Zo vermijdt u niet enkel dat u op een ellenlange wachtlijst komt te staan, maar ontvangt u ook maandelijks huurinkomsten als u de woning tussentijds op de huurmarkt lanceert.

“Een assistentiewoning is voor particulieren een erg interessante investering, toch als het vastgoed goed geselecteerd wordt en een officiële erkenning heeft”, stelt Jason Jacobs, director-partner van vastgoedspecialist REALIS. Maar waaraan kunt u dan eigenlijk een goede assistentiewoning herkennen?

  • Toplocatie: rustige, maar centrale omgeving met alle voorzieningen en verschillende recreatiemogelijkheden dichtbij
  • Wettelijke erkenning als kwaliteitsgarantie: zowel voor de infrastructuur als de beschikbare faciliteiten en woonzorgpartner (24/24 noodoproepsysteem, woonassistent aanwezig in de residentie...)
  • Volle eigendom: enkel bij een aankoop in volle eigendom bent u er zeker van dat u de woning kan betrekken wanneer u dat wil.

Bij officieel erkende assistentiewoningen geniet u trouwens van heel wat fiscale voordelen zoals een verlaagd btw-tarief en vrijstelling van onroerende voorheffing. U merkt het wellicht al dat een serviceflat een erg mooie investering voor nu én voor later kan zijn.

ZOEK HIER NAAR SERVICEFLATS TE KOOP

SNELLE LINKS NAAR RELEVANTE PAGINA's OP WOONZORGWEB

Wilt u nog meer weten over investeren in een Serviceflat of Assistentiewoning?

Bekijk dan via onderstaande links de reportages op NOTARIS TV (via Youtube)