Het rusthuis een saaie boel? Niet dankzij deze initiatieven!

Kinderopvang en bewoners woonzorgcentrum doen samen activiteiten

Ternat (09/03/2019) - De kinderen van het IBO Maantje Sint-Katherina-Lombeek Infano hebben de afgelopen twee dagen samen met het rusthuis Armonea Kapelleveld activiteiten georganiseerd. Op donderdag kwamen enkele bewoners van het woonzorgcentrum samen met de kinderen fruitbrochetten maken om op te eten als vieruurtje. Op vrijdag gingen de kinderen met de bus naar het rusthuis om samen met de bewoners carnaval te vieren.

LEES HET ARTIKEL VERDER OP EDITIE PAJOT

In een woonzorgcentrum verpleegkunde studeren?

DIKSMUIDE (24/03/2018)- Vanaf begin volgend schooljaar kunnen studenten een opleiding verpleegkunde volgen in Woumen. Het opleidingscentrum IC Dien organiseert de studie in woonzorgcentrum De OpenLink, de tweede in zijn soort in de Westhoek.

LEES VERDER OP NIEUWSBLAD.be

Bewoners woonzorgcentrum zetten stapje in de wereld

LANDEN (08-03-2017) - Op reizen staat geen leeftijd, zeker niet als je in Woonzorgcentrum Oleyck woont. De bewoners van het Landense woonzorgcentrum maakten een reis rond de wereld.

Tijdens deze themaweek werden alle zintuigen geprikkeld. Kokkin Andrea vertelde meer over haar moederland Hongarije en liet de bewoners letterlijk proeven van de wereld. De Spaanse namiddag met een optreden van Stef Nelson & Stefanie zorgde dan weer voor een stevige portie ambiance en verleidde heel wat senioren tot een dansje..

LEES VERDER OP NIEUWSBLAD.BE

 

Werelddierendag (4 oktober)

Werelddierendag ging in verschillende woonzorgcentra niet ongemerkt voorbij.

Zo kwamen er 2 mini-paardjes op bezoek in Woonzorgcentrum Veste (Zoutleeuw).

In Woonzorgcentrum E. Remy (Bierbeek) kwamen dan weer Alpaca’s op bezoek.

In E. Remy valt trouwens de komende periode nog heel wat te beleven.

 

Woonzorgcentrum opent beachbar met plonsbadje

WIJNEGEM / EDEGEM - Een Caribisch muziekje, plonsbadjes, een cocktailbar en tropische temperaturen. Dat waren de succesingrediënten van de eerste editie van Immaculata Beach.

In de tuin van het Edegemse woonzorgcentrum Immaculata vond afgelopen week een gloednieuw tropisch feestje plaats: Immaculata Beach. Een lokale deejay draaide de ganse middag zomerse nummers terwijl de bewoners van het woonzorgcentrum in de schaduw van enkele grote tenten konden genieten van het prachtige zomerweer. De begeleiders hadden kosten noch moeite gespaard om de bewoners een absolute topdag te bezorgen.

LEES VERDER OP DE WEBSITE VAN GVA

 

Zwembadje met cocktail in rusthuis

20/07/2016 - Met temperaturen tot 32 graden was het gisteren overal bakken en braden. Sta dan maar eens in een hamburgerkraam of wandel tien kilometer voor Pokémon Go. Voor oudere mensen is de hitte nog moeilijker te verdragen. Maar daar hebben ze in woonzorgcentrum Ter Meere in Overmere wat op gevonden.

Zwembad, cocktails en bloemenkransen. Dat was er tijdens de snikhete dag gisteren te zien in woonzorgcentrum Ter Meere in Overmere. "We hebben zelf een hitteplan opgesteld. Vanaf bepaalde temperaturen worden er maatregelen genomen om onze bewoners wat te laten afkoelen", zegt directeur Freddy Schollaert. "Er stond net een verjaardagsfeestje gepland en dat hebben onze zorgkundigen op het laatste moment nog aangepast. Er werden twee zwembadjes bij gehaald waarin de bewoners verkoeling kunnen zoeken."

LEES VERDER OP HLN.be

 

WZC Henri Vander Stokken opnieuw in de ban van het EK Voetbal 

Twee jaar geleden heerste er in het woonzorgcentrum een enorme WK Voetbal- hype. De bewoners waren totaal in de ban van onze Duivels en hun schitterende prestatie op het WK in Brazilië. Dit jaar is het niet anders! Overal vind je vlaggenslingers, vlaggen, speelschema’s, toeters en andere leuke ‘Duivel- attributen’. Zowel de bewoners als medewerkers leven mee naar dit grote evenement.

Het belooft de komende weken zeer spannend te worden, niet enkel voor het nationaal voetbalteam, maar zeker ook voor de bewoners en medewerkers van het woonzorgcentrum.

LEES VERDER OP DE WEBSITE VAN PERSINFO

 

WZC Gitschotelhof opent Buurderij 

In woonzorgcentrum Gitschotelhof aan de Lodewijk van Berckenlaan (Deurne/Borgerhout) opent donderdag 26 mei een Buurderij. Daar kan je wekelijks producten kopen die rechtstreeks van de boer komen.

Vlakbij is in de Oxfam-wereldwinkel aan het Vosplein nog een voedselteam actief. Maar een Buurderij heeft een ander opzet. “De nadruk van een voedselteam ligt vooral op biovoeding. Voor sommige boeren is het halen van een biolabel te duur. De Buurderij bekijkt het dus ruimer. Naast groenten, fruit, brood en zuivel kan je hier ook terecht voor vlees, honing of een streekbier. De nadruk ligt op duurzaamheid en eerlijke voeding”, legt woordvoerster Christel van de Walle uit.

LEES VERDER OP WEBSITE VAN GAZET VAN ANTWERPEN

 

Studeren in rust- en verzorgingstehuis Sint-Mathildis 

Sinds 16 mei kunnen studenten terecht in rust- en verzorgingstehuis Sint-Mathildis in Boechout om er zich in alle rust en stilte voor te bereiden op de nakende examens. “Voorheen stelden we de bibliotheek ter beschikking”, vertelt schepen van jeugd Els Augustinus (PRO Boechout & Vremde). “Maar omdat die niet altijd open is, kwamen we, op vraag van de jeugdraad, bij Sint-Mathildis terecht. Momenteel hebben zich een 8-tal studenten ingeschreven om hier te komen studeren”, legt Augustinus uit. Met haar 28 jaar, weet ze perfect hoe het voelt om zich te moeten voorbereiden op een examenperiode.

LEES VERDER OP WEBSITE VAN GAZET VAN ANTWERPEN

 

Valpreventie voor ouderen met Xbox en Barry White 

Eén op de drie personen ouder dan 65 jaar valt elk jaar minstens één keer, in woonzorgcentra loopt dat percentage zelfs op tot 70 procent van de bewoners. Door de juiste oefeningen kan men de motoriek en valpreventie verbeteren. Onderzoekster Katrien Verhoeven van hogeschool UC Leuven-Limburg ging aan de slag met een spelconsole en leerde de bewoners van het woonzorgcentrum Edouard Remy in Leuven boksen, voetballen en dansen. De resultaten zijn opmerkelijk en de +90-jarige Adele is duidelijk fan van dans.

BEKIJK DE VIDEOREPORTAGE OP DEREDACTIE.be

 

Leuvense bejaarden zien eventjes minder goed 

De Brailleliga heeft bewoners van woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Leuven gisteren met behulp van simulatiebrillen laten ervaren hoe het is om slechtziend te zijn.

De Brailleliga organiseert in de kader van haar campagne rond slechtziendheid sensibiliseringsacties in vijf rusthuizen van de ORPEA-groep, waartoe ook het woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Leuven behoort. Door een speciale bril op te zetten, konden de bewoners daar ervaren hoe het voelt om slechtziend te zijn. Ze kregen daarbij aspergesoep, zalm met broccoli en bavarois voorgeschoteld, een maaltijd die goed is voor de ogen...

LEES VERDER OP NIEUWSBLAD.be

 

Senioren ontdekken stad in ‘rolstoelfiets’

Het woonzorgcentrum Egmont (Zottegem) gooit op de 'Dag van de Zorg' voor het eerst zijn deuren open voor het grote publiek. Zaterdag wordt de nieuwbouw geopend door Vlaams Minister Jo Vandeurzen, zondag treedt Jean Blaute op en bewoners kunnen met een rolstoelfiets een ritje maken door hun stad.

“Sinds de opening van het gebouw merkten we dat heel wat mensen staan te springen om een kijkje te nemen in de nieuwe gebouwen. Daarom nemen we op zondag 20 maart voor de eerste keer deel aan de Dag van de Zorg.”

LEES VERDER OP NIEUWSBLAD.be

 

Week van de vrijwilliger in woonzorgcentrum Gerkenberg

Naar jaarlijkse gewoonte worden de talrijke vrijwilligers van het woonzorgcentrum Gerkenberg (Bree) tijdens de week van de vrijwilliger extra in de bloemetjes gezet. Als blijk van oprechte dank en waardering werden zij maandagavond ontvangen met een glaasje cava en mochten zij aanschuiven aan het BBQ buffet. Voor het animatie moment werd er beroep gedaan op eigen talent.

LEES VERDER OP HBVL.BE

 

Wifi in woonzorgcentrum 

Omdat steeds meer bewoners surfen op het internet, skypen met familie, op Facebook zitten of via een smartphone informatie opvragen, besliste de directie van het woonzorgcentrum Sint-Augustinus (Halle) om in het rusthuis en de serviceflats wifi te voorzien.

MEER INFO OP NIEUWSBLAD.be

 

St-Valentijn: op liefde staat geen leeftijd 

Op vrijdag 12 februari vierden de bewoners van het Woonzorgcentrum Zonnig Huis, het feest van St-Valentijn. Rond de middag was er op de beschermde afdeling Nura, een welkomst aperitief gevolgd door een uitgebreide Valentijnslunch, 18 koppels van de afdeling, merendeels bewoners met hun partner konden voor het 7 de jaar genieten van deze Valentijnslunch. De partners die niet in het Woonzorgcentrum verblijven waren dolgelukkig om dit feest van de liefde, met hun geliefde, samen aan een tafeltje te kunnen vieren.
En dat er op de liefde geen leeftijd staat bewijst het verhaal van Armand Degelaen...

LEES VERDER OP EDITIEPAJOT.com

 

Woonzorgcentrum eert Eddy Wally 

In Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Petegem (Deinze) brachten de bewoners maandagnamiddag een hommage aan de eind vorige week overleden Eddy Wally. In 2002 was Eddy Wally nog op bezoek in Sint-Jozef. Animator Jeffrey Van Den Heede: “WZC Sint-Jozef heeft op gepaste wijze afscheid genomen van een legende. Met een muzikale namiddag gewijd aan Eddy Wally betuigden onze bewoners hun respect aan deze iconische artiest."

LEES VERDER OP HET NIEUWSBLAD.be

 

VIDEO: Prins Carnaval brengt eerste show in woonzorgcentrum

De kersverse Aalsterse Prins Carnaval Dennis heeft een spetterend show gegeven in woonzorgcentrum Lakendal in Aalst. Het was zijn eerste optreden na de heisa van woensdag, toen een tegenstander zijn overwinning in vraag stelde. Een beetje vermoeid door de hele hetse en ook door een flinke verkoudheid, heeft hij samen met het feestcomité de bewoners een onvergetelijke namiddag bezorgd.

KLIK HIER & BEKIJK HET FILMPJE OP DE WEBSITE VAN TV OOST

 

Leerlingen animeren senioren in Woonzorgcentrum

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van vrije basisschool Te Velde Hogen bezochten Woonzorgcentrum Betze Rust aan de Dorpsstraat. De kinderen animeerden de senioren, die enorm genoten van het jonge volkje. Een initiatief van de scholen Hupsakee Geetbets en Te Velde Hogen dat tot voorbeeld en navolging strekt: jong en 'wat minder jong' schieten goed met elkaar op.

BEKIJK MEER FOTO's OP DE WEBSITE VAN NIEUWSBLAD

 

Reuzebingo met leerlingen school in WZC Henri Vander Stokken

Leerlingen van het vijfde leerjaar van Hartentroef trokken naar WZC Vander Stokken (Pepingen) voor een leuke bingonamiddag. De leerlingen voegden

zich in groepjes bij de bewoners, al snel kwamen er gesprekjes op gang tussen jong en oud.

Eens de bingo voor geopend verklaard werd bruisten de leerlingen van energie en enthousiasme en de bewoners lieten zich hierdoor aansteken en deden aandachtig en geboeid mee.

Er wachtte een kleine attentie voor ieder puntenscorend groepje... Het was vertederend te aanschouwen hoe de kinderen hun traktatie spontaan gingen delen met de bewoners en zij ze op hun beurt gunden aan de jeugd. Jong en oud vonden zich harmonieus in het spel.

LEES DIT ARTIKEL VERDER OP EDITIEPAJOT.COM

 

Leerlingen schenken sierfruit aan Woonzorgcentrum Heilig Hart

De eerstejaars van de land- en tuinbouwafdeling van het Bernardustechnicum (Oudenaarde) verrasten het Woonzorgcentrum Heilig Hart met een flinke portie sierfruit. De leerlingen hadden het sierfruit vorig jaar ingezaaid en een deel van de opbrengst schenken ze nu aan verschillende instellingen. "Zo krijgt ons woonzorgcentrum een gezellige herfsttoets waarvan de bewoners nog weken kunnen genieten", zegt directieassistente Karine Vuylsteke.

LEES DIT ARTIKEL VERDER OP NIEUWSBLAD.BE

 

Fervent schilder (88) wil ook in rusthuis van geen stoppen weten

Paul Van Haesendonck (88) heeft in het rusthuis nog een schildersatelier. Nog tot 15 november 2015 stelt hij zijn werken tentoon in Galerij Theaxus in Kwaremont. De man is al 70 jaar bezig met kunst. Ook vandaag nog maakt hij nieuw werk.

‘Deze tentoonstelling is een hommage aan mijn overleden echtgenote, Andrée’ zegt Paul die vandaag verblijft in het rusthuis Louise-Marie.

LEES DIT ARTIKEL VERDER OP NIEUWSBLAD.BE

 

VDAB-cursisten leggen bewoners WZC Vander Stokken in de watten

Zeventien cursisten volgen voor VDAB een opleiding zorgkundige in het woonzorgcentrum Vander Stokken in Pepingen.

In de tweede week van oktober organiseerden ze een grote verwendag voor de bewoners met o.a. voelspelletjes en zelfs een voetbad. Als afsluiter van deze fijne dag kregen de bewoners een mooie bloem aangeboden ter herinnering aan deze verwendag.

Het woonzorgcentrum Henri Vander Stokken toonde zich bijzonder fier zo’n gemotiveerde en enthousiaste studenten in huis te mogen ontvangen.

LEES DIT ARTIKEL VERDER OP De WEBSITE VAN HET NIEUWSBLAD

 

Radio Gaga op bezoek in Oostende

OOSTENDE - Aflevering drie van ‘Radio Gaga’, een programma op TV-zender CANVAS was er eentje over de zee, maar vooral ook over de liefde. En over de leegte die gaapt als ze op het eind allebei wegvallen. Staplaats van de Gaga-caravan? Het graspleintje voor het imposante gebouw van Godtschalck, een woonzorgcentrum in Oostende.

WZC Godtschalck is geen doorsnee bejaardentehuis. ‘Wij geven voorrang aan mensen die minstens tien jaar hebben gevaren,’ verduidelijkt directrice Charlotte De Laere. ‘Het hoeven niet per se vissers te zijn; scheepvaarders van de lange omvaart en de koopvaardij vallen ook onder de voorrangsregel.’

LEES VERDER OVER DEZE AFLEVERING OP DE WEBSITE VAN HUMO

 

Klas van toen in woonzorgcentrum van Hoogstraten

HOOGSTRATEN - Het nieuwe schooljaar is voor woonzorgcentrum Stede Akkers de aanleiding tot een mooi initiatief.

Sinds 1 augustus mochten alle bewoners en personeelsleden hun oude klasfoto’s in de expositiegang van het dienstencentrum ophangen. Deze maand krijgen bewoners van het woonzorgcentrum krijgen de hele maand de kans om een bezoek te brengen aan de klas van vroeger. Oude schoolbanken, vele kaarten, opgezette dieren en een telraam herinneren eraan hoe een klaslokaal er vroeger uitzag.

LEES VERDER OVER DIT INITIATIEF IN DE GAZET VAN ANTWERPEN

 

Barbecue en babyboom in WZC Sint-Augustinus

HALLE - Maar liefst 280 bewoners, personeelsleden en genodigden genoten op vrijdag 28 augustus in WZC Sint-Augustinus van een heerlijke barbecue. Naar jaarlijkse gewoonte vierde het woonzorgcentrum de naamdag van de patroonheilige Sint-Augustinus.

Het jaar 2015 gaat bovendien de geschiedenisboeken van het woonzorgcentrum in als een “babyboomjaar” met 11 zwangere personeelsleden en ook 2 mannelijke personeelsleden die papa geworden zijn of papa zullen worden dit jaar. De directie wenste hen uitdrukkelijk proficiat.

LEES VERDER OVER DEZE BBQ EN HET BABYBOOM-JAAR

 

Kinderen kamperen weekje in rusthuis

SINT-AMANDS - Het woon- en zorgcentrum Gravenkasteel heeft er vijftien bewoners bij. Geen senioren maar allemaal kinderen tussen de vijf en twaalf jaar oud. Ze kamperen in het rusthuis en nemen vrijdag afscheid met enkele ingestudeerde circusacts.​

Kinderen kamperen in rusthuis (woonzorgweb.be)

Het is een uniek project dat kinderen tussen de vijf en twaalf jaar oud drie dagen lang in een rustoord verblijven. “Eigenlijk zijn ze hier gew

oon op kamp. ‘s Avonds en ’s nachts logeren ze in hun tenten in de tuin van het Gravenkasteel, overdag brengen ze binnen heel wat leven in de brouwerij”, zegt woon- en zorgcoördinator Greet De Vriese.

LEES VERDER OVER DIT UNIEK PROJECT OP DE WEBSITE VAN HET NIEUWSBLAD

 

'Tour de Zilverlinde‘ in rusthuis Zilverlinde

De tour de France wordt weer door een massa gevolgd op tv, zo ook in het rusthuis Zilverlinde uit Sint-Pieters-Leeuw waar de bewoners de koers live kunnen volgen op groot scherm.

Maar voor de 6 de rit van Abbeville naar Le Havre konden de bewoners zelf mee fietsen met de renners er werd speciaal voor de gelegenheid gezorgd voor het nodige materiaal om er een echte tourrit van te maken in het rusthuis. 

LEES DIT ARTIKEL VERDER OP DE WEBSITE VAN EDITIEPAJOT

 

Bewoners woonzorgcentrum tuinieren in eigen moestuintje

DUFFEL - Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth heeft zijn binnentuin aangepast aan de noden van de bewoners met dementie. Een van de nieuwigheden is een moestuintje.

“Bewoners kunnen in de tuin nog steeds gewoon genieten van het zonnetje, maar ze krijgen ook de kans om de handen uit de mouwen te steken. Daarvoor hebben we een moestuin aangelegd. Medewerkers van het technisch centrum van de gemeente maakten verhoogde plantenbakken waarin voornamelijk bloemen, kruiden en aardbeien gekweekt zullen worden. Enkele bewoners genieten zichtbaar van het in de weer zijn met een hark", zegt OCMW-voorzitter Theo Boel (N-VA).

LEES DIT ARTIKEL VERDER OP DE WEBSITE VAN GAZET VAN ANTWERPEN 

 

Bewoners spelen scènes na uit bekende films

LOCHRISTI - Tien bewoners van rusthuis Sint Pieter in Lochristi hebben scènes uit bekende films nagespeeld. Het gaat om Titanic, Pulp Fiction en The Terminator. Het idee kwam van de directie, die vindt dat de wereld anders moet kijken naar senioren.

De oudste actrice is 95, maar ze danst erop los in haar scène van Pulp Fiction. Gaby heeft altijd van toneel spelen gehouden, maar een filmopname, dat had ze nog nooit meegemaakt. "Maar ge zijt nooit te oud om te leren", lacht ze.
En ze kroop zonder blikken of blozen in de huid van Uma Thurman, om vlotjes te swingen met 'haar' John Travolta.

De 91-jarige René Bultinck speelde dan weer in The Terminator. "Ik kende die film niet, maar mijn kinderen wel. Het was geestig om te doen. Alleen dat over en weer lopen, 6 keer opnieuw, dat was wel vermoeiend."

Het mooiste verhaal komt echter van Georges Nobels (86) en Paula Geerinck (84), al 61 jaar getrouwd...

LEES DIT ARTIKEL VERDER op de website van HLN.be

OF Surf verder op Woonzorgweb:

ZOEK SERVICEFLATS TE KOOP OP WOONZORGWEB

ZOEK SERVICEFLATS TE HUUR OP WOONZORGWEB

ZOEK EEN RUSTHUIS _ WOONZORGCENTRUM