Eten in het Woonzorgcentrum

Wie denkt dat in woonvoorzieningen voor ouderen geen aandacht wordt besteed aan maaltijden, heeft het verkeerd voor. Enkele leuke voorbeelden. Heeft u zelf een leuk verhaal? Stuur het ons door via het contactformulier.

Smaakvol & huiselijk ontbijten

Chefkok Boudewijn, alias SOS Boudewijn, maakt vanaf nu op vrijdag live ontbijt klaar op telkens een andere afdeling van het woonzorgcentrum Vander Stokken (Pepingen). De bewoners fleuren op bij verse koffie en een eitje zoals zij dat het liefste op hun bord krijgen.

Het zal je maar overkomen als senior: de stap zetten naar een woonzorgcentrum waar je overgeleverd wordt aan maaltijden die voor iedereen bereid zijn, ongeacht smaken of voorkeuren. De maaltijden zijn dan ook vaak hét punt waar bewoners over klagen of meer inspraak in willen.

"In het woonzorgcentrum Vander Stokken hebben we daarom twee jaar geleden een keukencomité in het leven geroepen. Bewoners kunnen hier terecht met opmerkingen en wensen. Eén van de ideeën van een aantal bewoners was om onze chef-kok Boudewijn regelmatig eens vanuit zijn grote keuken te halen om op de afdeling zelf live te komen koken. Het maakt alles zoveel huiselijker", aldus Inge Herbaut van het animatieteam.

LEES MEER OVER SOS BOUDEWIJN

Jeroen Meus op bezoek...

In woon- en zorgcentrum Sint-Anna in Berchem zorgde topkok Jeroen Meus voor 50 kerststronken bij het kerstmenu. De tv-kok draaide daar een tijd geleden een felgesmaakte aflevering van zijn programma Goed Volk. Sindsdien brengt hij regelmatig een bezoekje aan Sint-Anna.

LEES MEER OVER HET BEZOEK VAN JEROEN MEUS

Over Streekproducten... 

De bewoners van 4 woonzorgcentra van OCMW Gent krijgen in januari en februari verse Oost-Vlaamse 
hoeve- en streekproducten op hun bord.Lekker, gezond en duurzaam. Maar misschien nog leuker is voor velen de herinnering aan de smaken uit hun jeugd.

LEES MEER…

 

Verse eieren...

Woonzorgcentrum Reigersvliet in Leopoldsburg kreeg een ongewoon geschenk: 6 kippen. De bewoners kunnen dus uitkijken naar verse eieren zodra het legseizoen begint. Maar wie zou dat pluimvee verzorgen? Dat was rap opgelost: de 53-jarige Pierrot Ceulemans was er als de kippen bij om de verzorging op zich te nemen.

LEES MEER…

Eten zonder mes en vork?

Eten zonder mes en vork? In verschillende woonzorgcentra worden tijdens het eten mes en vork aan de kant geschoven en eten de bejaarden met de handen. Het gaat hierbij niet om een  gekke besparingsmaat­regel, maar een overwogen zet om de bewoners hun ­waardigheid terug te geven.

LEES MEER…

Leuk nieuwtje uit uw woonzorgcentrum? Stuur het door via het contactformulier of mail het naar info@woonzorgweb.be

Of surf gerust verder op onze website:

ZOEK EEN RUSTHUIS (WOONZORGCENTRUM) OP WOONZORGWEB                               

ZOEK EEN SERVICEFLAT OP WOONZORGWEB