JOBS in de ZORG - Even kennismaken met Laylla, Hoofdzorgkundige in Residentie Arthur

Werken in de ouderenzorg is betekenisvol en verrijkend. Het vereist professionele vaardigheden, empathie en een oprechte betrokkenheid bij het welzijn van de ouderen. In dit artikel lees je meer over de ervaringen van Laylla, hoofdzorgkundige in Residentie Arthur van Zorggroep Vulpia.

Een traject van verzorgende naar verantwoordelijke voor het animatieteam!

Laylla is Hoofdzorgkundige in residentie ArthurDag Laylla, jij legde al een mooi parcours af binnen Vulpia. Kan je het even schetsen?

Dat klopt. Nadat ik afstudeerde ben ik in 1997 begonnen als verzorgende. Na jaren ervaring en opleidingen ben ik geëvolueerd naar zorgkundige en sinds dit jaar ben ik verantwoordelijke van het animatieteam. Heel boeiend!

Wat is het meest bijzondere dat je al hebt meegemaakt hier?

Bij de overstap van 'WZC Ten Clerken' naar WZH Arthur was het een hele opgave om alle bewoners en materiaal te verhuizen en in een nieuwe locatie te starten. Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, maar het was ook heel mooi en fijn om aan mee te werken en alles in goede banen te leiden. Als ik erop terugkijk ben ik toch wel trots.

Wat stond er voor jou op het programma vandaag?

Vandaag ging ik in de voormiddag samen met de bewoners en vrijwilligers naar de winkel om te helpen met hun boodschappen. ‘s Middags stond ik in de cafetaria en in de namiddag zong ik samen met onze bewoners met dementie liedjes uit de oude doos. Super fijn om te doen, want het maakt iedereen echt vrolijk en blij. Ik word blij van dat soort activiteiten waarmee we een lach op het gezicht van onze bewoners kunnen toveren (glimlacht).

Heb je veranderingen in de zorgsector gemerkt de voorbije jaren?

De grootste verandering voor mij is de hoeveelheid administratie tegenover 20 jaar geleden. Toen was er meer aandacht voor wat er in de praktijk gebeurt en werd er weinig geregistreerd. Maar ik begrijp zeker dat het registreren ook nodig is voor een goede samenwerking in de organisatie.

Wat maakt je gelukkig in je job?

Ik sta er steeds voor open om eventuele problemen of terugkerende klachten aan te pakken. Ik probeer dan alles een beetje uit te dokteren om tot een werkbare oplossing te komen. Dat maakt me dan super blij, want dan voel ik ook de dankbaarheid van bewoners, familie en medewerkers.

Laten we om af te sluiten nog enkele clichés over de ouderenzorg ontkrachten.

Wat zeker niet waar is, is dat je leven gedaan is als je in een Woon- en Zorghuis gaat wonen. Ergens wel begrijpelijk, maar je kan nog zoveel mooie momenten beleven als de wil er is.

Mooi, Laylla. Bedankt! 

 

Wil je weten of er boeiende jobs openstaan bij Vulpia?

ONTDEK HIER VACATURES BIJ VULPIA