Dag van de Zorg 2018 - Zondag 18 maart

Zorg & Welzijn zetten de deuren open voor jou! En voor jouw familie & vrienden!

  • Bij deze 250 organisaties ben je van harte welkom op zondag 18 maart! 

Altijd al eens achter de schermen van een ziekenhuis willen gluren? Ooit al een voorziening bezocht voor mensen met een beperking? En ken je het verschil tussen het oude rusthuis en het moderne woonzorgcentrum? Al eens assistentiewoningen bezocht? Zondag 18 maart ontvangen meer dan 250 zorg- & welzijnsorganisaties en scholen jou met open armen. Breng gerust je kinderen, familie en vrienden mee, want iedereen is welkom!

ONTDEK HIER DE LIJST VAN DEELNEMENDE ORGANISATIES

  • Dag van de Zorg is een opendeurdag voor zorg, welzijn en de witte economie

De Dag van de Zorg wil een maatschappelijk draagvlak creëren voor de noden en de ontwikkelingen in de zorg- en  welzijnssector. De toon is positief en assertief – de zorg is immers één van de belangrijkste sectoren (ook economisch en op het gebied van werkgelegenheid) en heeft een groot maatschappelijk belang voor alle mensen, jong en oud. De Dag van de Zorg wil met een bundeling van krachten de sector in zijn volle omvang en diversiteit op de kaart zetten: ziekenhuizen, voorzieningen voor personen met een handicap, woonzorgcentra en kinderdagverblijven; maar ook de farmaceutische bedrijven, de medisch-technologische industrie en KMO’s die hulpmiddelen ontwikkelen; de artsen, de huisartsen, de apothekers en de paramedici; het onderwijs en de onderzoekscentra; de residentiële zorg en de thuiszorg; de ziekenfondsen en de patiëntenverenigingen…

 

  • Een echte gezinsdag 

Ook kinderen komen aan hun trekken. Op de meeste locaties is er een apart programma voor hen voorzien. Met een wedstrijd, met een zoektocht of animatie op kindermaat. Op een 250-tal locaties staan duizenden mensen klaar om u wegwijs te maken in deze veelzijdige en warme sector.

 

  • Haal vanaf 12 maart het magazine met het programma van de deelnemende organisaties in huis!

Vanaf 12 maart kan je de nieuwe editie van inMotion, een uitgave van Dag van de Zorg vzw verkijgen. Daarin ontdek je niet alleen interessante interviews en reportages, maar ook het volledige programma van alle deelnemende locaties. Het magazine is af te halen bij: deelnemende organisaties aan de opendeurdag, VDAB-Werkwinkels, KBC-kantoren, een apotheker in jouw buurt, Rode Kruis donorcentra en Thuiszorgwinkels van de CM.