Bij Senior Homes staat het geluk van de bewoner centraal

Heel wat senioren die nog veel uit het leven willen halen, maar toch al wat hulp kunnen gebruiken in hun dagelijks leven zien assistentiewoningen meer en meer als de ideale oplossing. Vaak is de eigen woning te groot geworden of voelen ze zich eenzaam na het wegvallen van hun partner.

Senior Homes mag zich na jaren ervaring in deze sector met recht en reden de specialist noemen in het bouwen én uitbaten van assistentiewoningen. Het familiale karakter van de onderneming staat borg voor een warme aanpak, die zich vertaalt in een oprechte bekommernis voor het geluk van hun
bewoners. 

Op dit moment zijn reeds 10 residenties geopend in West- en Oost-Vlaanderen. De locaties worden telkens heel zorgvuldig uitgekozen met het oog op de ideale combinatie van rust en toch een centrale ligging. Winkels, restaurants, cafeetjes, … zijn nooit veraf. Senior Homes biedt zowel een-, twee en soms zelfs een drieslaapkamerappartement aan, die allemaal zeer kwalitatief afgewerkt zijn en bovendien uiterst energiezuinig zijn, wat de portemonnee van de bewoners alleen maar ten goede komt.

Sportieve senioren kunnen er naar hartenlust gebruik maken van de fietsen en loopband in de fitnessruimte. Een infraroodcabine en jacuzzi staan ten dienste van wie zich graag eens laat verwennen of even tot rust wil komen. In elke residentie zijn ook een kapsalon en schoonheidssalon aanwezig, waar de bewoners vrijblijvend terechtkunnen. 

De mooie, uitnodigende brasserie is de perfecte plek om even bij te praten tijdens een heerlijke lunch of bij een koffie met een stukje taart. Elke dag zorgt de chef voor een smakelijke en betaalbare dagschotel die de bewoners indien gewenst ook op hun appartement kunnen laten bezorgen. Wie niet zo goed meer te been is, kan niet enkel de maaltijden laten bezorgen, maar kan ook gebruik maken van de boodschappendienst. Een apotheekservice die elke dag de nodige medicatie aan huis levert, behoort ook tot de mogelijkheden. Elke bewoner kan bovendien dag en nacht rekenen op een noodoproepsysteem dat meteen in werking treedt wanneer hij een ongelukkige val maakt of zich plots onwel voelt.

Uiterst vriendelijke en behulpzame woonassistenten staan 6 dagen op 7 ter beschikking van de bewoners om hen te helpen bij allerlei praktische vragen of probleempjes. Zij zetten ook elke week een aantal leuke activiteiten op touw waar de bewoners al dan niet kunnen aan deelnemen. Dat gaat van samen winkelen, een cursus bloemschikken, een wijnproeverij… tot een concertbezoek of een uitstap naar zee.

Senior Homes gaat er prat op zijn bewoners in de watten te leggen en hen tegelijk hun vrijheid en hun zelfstandigheid te laten behouden.

Een unieke formule die onze senioren een mooie en gelukkige herfst van hun leven bezorgt. 

Annie, die samen met haar hondje Jefke een tijdje geleden haar intrek nam in één van onze residenties, verwoordt het als volgt: “Nadat ik mijn man verloren had, kende ik vijf moeilijke jaren. Ik zat te treuren in dat veel te grote appartement en zat enkel nog in mijn eentje TV te kijken. Tot mijn dochter besloot dat er iets moest veranderen. Dan heb ik meteen de keuze gemaakt om te verhuizen naar een assistentiewoning van Senior Homes en dat heb ik mij nog geen moment beklaagd. Ik ben hier vrij, ik ga en sta waar ik wil, maar toch ben ik hier nooit alleen. Ik voelde mij hier meteen thuis en ik ben hier gelukkig. En dat geldt ook voor Jefke.”

 

MEER INFORMATIE OVER DE RESIDENTIES VAN SENIOR HOMES?