Residentie Aan De Beverdijk woonzorgcentrum in 3930 Hamont-Achel

Residentie Aan De Beverdijk
Residentie Aan De Beverdijk
Residentie Aan De Beverdijk
Residentie Aan De Beverdijk
Beverbekerdijk 7, 3930 Hamont-Achel
1-persoonskamer vanaf
€ 1.777/maand (58/dag)
2-persoonskamer vanaf
€ 2.569/maand (84/dag)

Aan de Beverdijk ligt in een bosrijke omgeving. Binnenin heeft het gebouw een eenvoudige structuur waar bewoners gemakkelijk hun weg vinden. Kamers en gemeenschappelijke ruimten kennen een gezellig warme inrichting met uitzicht op de groene omgeving.
Aan de Beverdijk biedt nu onderdak en zorg aan 90 bewoners. Anders dan in vele woonzorgcentra worden deze bewoners opgedeeld in vier leefgroepen op basis van de individuele zorgbehoeften. Zo is er een groep met weinig zorg, twee groepen met matige zorg en een groep met veel zorg.
Deze opdeling betekent allerminst dat er schotten staan tussen de leefgroepen of dat de bewoners geïsoleerd van elkaar leven. Bewoners zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen, maar dankzij deze opdeling kan Aan de Beverdijk een doorgedreven ‘zorg-op-maat-beleid’ voeren.

 

Warme, nabije, familiale zorg ... (Marleen Custers, ergotherapeute)

De vraag waarin onze residentie 'andere' warme zorg biedt dan andere woonzorgcentra is niet te beantwoorden. Geen verschil. Althans, uitgaande van mijn naïviteit en eeuwige optimisme ga ik ervan uit dat de zorg in de woonzorgcentra er de laatste jaren in die mate op vooruit is gegaan dat we overal wel warme zorg aan het bieden zijn. Ongeacht het nijpende personeelstekort in de zorg, maar dat is dan weer een andere discussie, want er zullen altijd handen te kort zijn in de zachte sector. Soit.
 
De vraag waarin ons woonzorgcentrum 'anders' warme zorg biedt, is dan wel weer simpel te beantwoorden. Misschien ligt het in het feit dat er nog een zekere 'plattelandsmentaliteit' heerst, waar eenieder nog wel eens iets doet voor een ander zonder er steeds iets voor terug te moeten krijgen. Of misschien ligt het in het feit dat bij ons nog met de spreekwoordelijke glimlach betaald kan worden. Alleszins, onze 'huiselijke residentie' ademt vriendelijkheid. En dat voel je ...
 
Zijn alle dagen dan zo geweldig. Neen. Net als in ieder goed huishouden zijn er slechte en goede dagen. We maken ook net dezelfde dingen mee: vreugde en verdriet, blijdschap en smart. En net als in ieder goed huishouden durft het ook wel eens tegenvallen. Maar ook net dat hoort bij ons huiselijke karakter. Het kan dan ook niet anders dat de zorg die er geboden is warm en oprecht moet zijn.
 
Je 'voelt' het, de warme zorg. In de kleine dingen. Ik moet hier niet uitgebreid schrijven over zorg op maat, respect voor levensgeschiedenis of over de 'eigenwaarde' van een bewoner. Deze dingen zijn gewoonweg evident. Punt. Het gaat een stap verder, warme zorg. Het is het personeelslid (in de zorg, in het onderhoud of in de keuken) dat na zijn dienst nog wel even blijft omdat een bewoner het nodig heeft, het is de directeur die de bewoners met naam begroet en een praatje maakt, het is de vrijwilliger die spontaan een knuffel geeft aan een bewoner. Het zijn ... de kleine dingen. 
 
Warme zorg ... het zijn echter ook de grotere dingen. Samen de fit-o-meter doen op het rolstoelvriendelijke wandelpad dat de vrijwilligers kwamen aanleggen en daarna nog een gebedje doen bij het kapelletje. Of iedereen in rep en roer zetten (bewoners incluis) om 5 sterren binnen te halen met opdrachten zodat de directie een tegenprestatie moet leveren. Of in de zomer op het terras nagenieten van de wekelijkse dansnamiddag en dan nog wat nakeuvelen met familieleden van overleden bewoners die ons huis nog een warm hart toedragen en op bezoek komen. Of met bewoners langs de kraampjes op onze kerstmarkt schuimen of ze tot grote hilariteit van hunzelf in het zwembad zien ploeteren. Te veel om op te noemen.
 
Maar het leven staat niet stil. En de confrontatie met het levenseinde is des te groter wanneer je in een woonzorgcentrum werkt. Maar ook daar is onze warme zorg nooit ver af. Onze palliatieve werking is, durf ik toch wel stellen, heel 'nabije' zorg. Tot op het sterfbed toe zal onze warme zorg gevoeld worden en met mooie woorden nemen we steeds op persoonlijke wijze afscheid van degene die ons heeft verlaten. Met families blikken we achteraf nog eens terug tijdens een herdenkingsviering.. want ook dat ... is warme zorg.

 

Verblijfstypes & toegankelijkheid

 • Woongelegenheden (vroeger ROB)
 • Woongelegenheden met een bijkomende Erkenning (vroeger RVT)
 • Invalide personen
 • Personen met Alzheimer
 • Personen met dementie
 • Personen met Parkinson
 • Semi-validen
 • Valide personen

Beleving, diensten & infrastructuur

 • Cafetaria bezoekers
 • Rokersruimte - Fumoir
 • TV-ruimte
 • Drankenautomaat
 • Onthaalbrochure
 • Kappersdienst / kapsalon
 • Pedicure en/of manicure
 • Eredienst / vieringen
 • Wasserij
 • Strijkdienst
 • WiFi (Internet)
 • Animatie
 • Culturele activiteiten
 • extra - Maandelijks gaan we zwemmen met de bewoners die dit graag doen.

Ligging & omgeving

 • Rustige omgeving
 • Openbaar vervoer op wandelafstand
 • Park en/of tuin (meer dan enkel terras)

Informatie over de kamers

De kamers in het woonzorgcentrum (oppervlakte van 18 tot 18 m2) met:
Koelkast en Internetaansluiting of WiFi.
Zelf inrichten toegelaten (in overleg) met Schilderijen/foto/posters met Meubels.

Corona info

Vanaf maandag 6 juli 2020 versoepelen wij opnieuw onze bezoekregeling. We blijven dit doen dit met ‘mondjesmaat’ en met alle respect voor de veiligheidsmaatregelen. Hierbij rekenen we op jullie begrip maar vooral op jullie bezorgdheid voor alle bewoners en medewerkers en vrijwilligers van ons huis.

Er zijn nog steeds drie verschillende bezoekersregelingen van toepassing:

1. De standaard tuinbezoeken (aan de tijdelijke nadaromheining), digitale contacten en raamcontacten zijn voor iedereen wel bekend en gaan gewoon door zoals afgelopen maanden.

2. Er is vanaf maandag 6 juli 2020 kamerbezoek mogelijk tijdens volgende momenten:

- De weekdagen (maandag tot vrijdag):
o 10:00 u – 11:00 u
o 14:30 u – 15:30 u
o 17:30 u – 18:30 u

- De weekends (zaterdag en zondag)
o 10:00 u – 11:00 u
o 14:00 u – 15:00 u
o 15:00 u – 16:00 u

De werkwijze is de volgende:

1. Meld je komst vooraf via de website: https://afspraken.doctena.be/e/aHN0UVJrME14VXNJc3FYOFpmejRTMWRBYWJNSXp6NnpSMk01RkpLRjFURT0%3D . Dit om te voorkomen dat er te veel personen zich gelijktijdig melden. Je hoeft deze link maar aan te klikken en het moment te kiezen. Deze link is aangepast aan de nieuwe uren vanaf maandag 6 juli 2020.
2. We beperken het bezoek tot maximum 10 personen per bezoekuur voor het hele huis (totaal 30 personen per dag en dit 7 dagen per week). Een koppel, echtpaar of mensen met een directe band (vb. vader en dochter) wordt als één persoon aanzien.
3. Kleine kinderen en huisdieren meebrengen raden we voorlopig nog af, maar we verbieden dit niet.
4. Bij mooi weer is het terras en de achterliggende tuin de aangewezen plek en geniet het de voorkeur boven de kamer. Dit mits de gezondheidstoestand van de bewoner toelaat om naar buiten te gaan.
5. Bij inschrijving ontvangen jullie per e-mail de ‘verklaring op eer’. Print dit af indien mogelijk en vul het al volledig in. Dat maakt het ons gemakkelijk.
6. Bij aankomst meld je jezelf aan de receptie, ontsmet de handen, draagt een mondmasker en schrijft u zichzelf in.
7. Hou voldoende afstand ten opzichte van iedereen tijdens het bezoek.
8. Spreek binnen familie- en kennissenverband af, wie wanneer wenst te gaan. Spreidt de bezoeken en maak er een kwalitatief moment van. Niet de duur van het bezoek, maar de inhoud is belangrijk.
9. Overdrijf niet met het inschrijven op een aantal bezoekmomenten voor je eigen familielid. Want dan blokkeer je bezoekmomenten voor medebewoners.
10. Vermijd de dagzalen indien mogelijk en hou steeds de rechterkant van de gangen aan in de looprichting.

3. Voor een aantal bewoners bestond al de mogelijkheid van ‘kamerbezoek’. Dit geldt in situaties dicht bij het levenseinde, bewoners wiens fysieke of mentale toestand weinig andere mogelijkheden toelaten en bij bewoners die er echt behoefte aan hebben (depressieve gevoelens, de moed opgeven, niet voldoende eten of drinken …). Deze familieleden behouden de afgesproken regeling en hoeven zich niet te registreren via hogervermelde link.

4. Wandelingen buiten het terrein worden toegelaten. Je verlaat het huis steeds via de hoofdingang en geeft dan aan dat je even gaat wandelen. Hou ook hier ten opzichte van derden die je kunt ontmoeten voldoende afstand.

5. Extern bezoek (de bewoner mee nemen) is nu eveneens toegelaten. Dit meld je best even telefonisch vooraf. Ook hier vragen we om de nodige veiligheidsmaatregelen te respecteren en beoordelen we elke individuele vraag afzonderlijk.

6. Gezien nu kamerbezoek mogelijk is stoppen we vanaf vrijdag 10 juli met de momenten van waswisseling. Jullie kunnen hier bij de bezoekmomenten zelf rekening mee houden. Mocht dit toch problemen geven, laat het ons dan even weten.

ALGEMEEN:

We blijven beroep doen op het gezond verstand van iedereen. Onze deuren gaan nu een heel eind open.  Maar doen of alles weer normaal is onverstandig.

Ook de cafetaria is weer toegankelijk tijdens de bezoekuren maar we beperken het aantal aanwezigen tot maximum 30 personen zodat de fysische afstand gegarandeerd blijft. Externen kunnen echter geen gebruik maken van de cafetaria. Dus de talrijke fiets- en wandelclubs kunnen bij ons nog steeds niet terecht.

Het gemeenschappelijk toilet mag gebruikt worden. Maar ook hier vragen we extra oog voor hygiëne.

Kom niet als je jezelf niet zo best voelt. Onze bewoners zijn extra vatbaar voor infecties en we willen iedereen maximaal gezond houden. Afgelopen periode heeft bewezen dat onze bewoners, behoudens ouderdomskwalen, nog nooit zo gezond geweest zijn als nu. Virale en bacteriële infecties hebben weinig tot geen kans gehad omdat we onze basishygiëne perfect onder controle hadden.

We blijven alert. Afhankelijk van de evolutie in de samenleving kunnen we de bezoekregeling binnenkort nog uitbreiden of desnoods inperken.

We wensen iedereen een goede gezondheid en als je nog met vragen hebt, blijf er niet mee zitten en stel ze ons.

Contacteer Residentie Aan De Beverdijk

Voor meer informatie, vul nu onderstaande formulier in en druk op verzenden.
Een medewerker van Residentie Aan De Beverdijk zal je vervolgens snel contacteren.
Indicates required field
We zenden je een kopie van je bericht via email met hierin alle nuttige contactinformatie
Door op verzenden te drukken, accepteer je onze privacy policy.

Contactgegevens voor
woonzorgcentrum Residentie Aan De Beverdijk

Beverbekerdijk 7, 3930 Hamont-Achel
Vermeld dat je dit nummer hebt gevonden op Woonzorgweb.be. Bedankt!

Meer woonzorgcentra in de omgeving van Hamont-Achel