5 redenen om anders en kleiner te gaan wonen

Verhuizen? Wie ouder wordt, ontsnapt niet aan die vraag.

De tuin vraagt werk, het huis wordt te groot, trap-op trap-af wordt lastig, de winkels liggen net iets te ver af…

Hier zijn 5 redenen om gerieflijker en kleiner te gaan wonen.

  1. 5 redenen om kleiner te gaan wonen als oudereUw gemak. Een moderne flat vraagt weinig onderhoud. Een lekkende dakgoot? Uw zorg niet. Waarschijnlijk zijn de keuken en de badkamer nieuwer dan wat u nu hebt. En er is een lift.
  2.  
  3. Uw centen. Minder kosten voor verwarming. Geen kosten voor renovatie- en/of aanpassingswerken aan uw huidige woning. Bent u eigenaar, dan kan u wellicht winst halen uit een verkoop, of uw pensioen aandikken door uw woning te verhuren.
  4.  
  5. Uw gezondheid. Op wandelafstand wonen van de apotheker, de huisarts, de kinesist, de pedicure, de fitnessclub... is natuurlijk fijn. Maar ooit zal gezondheidszorg-aan-huis nog handiger zijn. Misschien is verhuizen naar een serviceflat of assistentiewoning iets voor u? Dan zit u nu al goed voor wanneer lijf en leden meer zorgen vragen.
  6.  
  7. Uw sociaal leven. Verhuizen betekent nieuwe mensen leren kennen. Generatiegenoten, vaak, waarmee u levenservaringen kunt uitwisselen of een kaartje leggen. Ligt uw nieuwe adres centraler, dan kan u meer genieten van het verenigingsleven, de lokale bib en het cultureel centrum. En als een partner wegvalt, blijft de ander niet geïsoleerd achter.
  8.  
  9. Uw keuzemogelijkheden. 65-plussers hebben tegenwoordig een zee van keuze. Dat heeft u op www.woonzorgweb.be vast al gemerkt. Behalve de rusthuizen (woonzorgcentra) zijn er aanleunwoningen, clusterwoningen, groepswoningen, satellietwoningen, kangoeroewoningen… De meeste belangstelling gaat naar serviceflats of assistentiewoningen, en dat is logisch.

Wacht niet te lang 

Verhuizen is een gedoe. Net daarom doet u dat best wanneer u er de fut nog voor hebt. Misschien kent u ook wel een echtpaar dat te lang gewacht heeft, onaangepast woont, maar verhuizen nu niet meer ziet zitten.

63% van de Belgen ziet wonen op minder vierkante meters wel zitten, zo leerde in 2018 een enquête van Ikea.
Er lopen dus veel kandidaten rond voor kleinere, gerieflijke woningen.  

Wanneer u wacht tot u, bijvoorbeeld om een medische reden, holderdebolder naar een andere woonst moet, dan zal de beschikbaarheid op dat moment bepalen waar u terechtkomt.

Nu beslissen over te stappen naar een nieuwe woonsituatie geeft u de tijd om de beste oplossing te vinden. Zo blijft u meester over de situatie.

Kijk gerust al eens naar de mogelijkheden op Woonzorgweb!

ASSISTENTIEWONINGEN TE HUUR

ASSISTENTIEWONINGEN TE KOOP