Blijf in contact met elkaar, en met onze ouderen!

Het zijn uitzonderlijke tijden. Door het coronavirus is ons sociaal leven zeer beperkt geworden. Dat is natuurlijk te begrijpen en in het belang van onszelf en onze maatschappij.

We kunnen wel proberen om er zo goed mogelijk te zijn voor elkaar. We kunnen onze naasten en geliefden laten weten dat we aan ze denken. Al zal het vanop een afstand zijn.

En dan is er nog de uitzonderlijke situatie in onze woonzorgcentra. Die blijven nog even gesloten voor bezoekers. Om de bewoners uit hun isolement te halen doen de rusthuizen een oproep naar brieven, tekeningen en mondmaskers.

Hoe kan u in contact blijven?

1. Stuur eens een e-mail

De meeste onder u weten uiteraard hoe dit moet en hebben reeds een mailadres. Mocht u er nog geen hebben kan u een mailbox – meestal 100% gratis – aanmaken bij gekende bedrijven als Hotmail, Gmail, Proximus,…

Maar wat als de persoon die u wenst te contacteren geen mailbox heeft? Zoals bijvoorbeeld een kennis of geliefde in een woonzorgcentrum? Wel, dan kan u nog steeds een bericht sturen.

U kan een mailbericht sturen via Woonzorgweb. Zoek het betreffende woonzorgcentrum als volgt:

  1. Druk in de menubalk op ‘Zoek Rusthuizen
  2. Geef de postcode of de gemeente en druk op zoek
  3. Ga door de zoekresultaten en klik op het betreffende woonzorgcentrum
  4. Stuur een bericht via het contactformulier (en laat duidelijk weten voor wie uw bericht bestemd is)

2. Stuur een geschreven brief

Een brief krijgen blijft iets speciaal. Het voelt bijna aan als een ‘papieren bezoek’.

Wenst u graag een brief te sturen, of een tekening, naar bewoners van woonzorgcentra? Wel, ga dan op dezelfde manier tewerk als hierboven. Op de pagina van het woonzorgcentrum ziet u het adres staan.

3. Telefoneer met kennissen

Het is een kleine moeite en kan zo hartverwarmend zijn: een telefoontje met de vraag “hoe gaat het met jou? Alles goed?”. We roepen iedereen op om zeker alleenstaanden eens op te bellen. Voor hen is deze periode nog moeilijker…

Wenst u graag iemand te bellen in een woonzorgcentrum waarvan u geen telefoonnummer heeft? Ga dan op dezelfde manier als hierboven te werk. U vindt het telefoon nummer op de pagina door op de knop te drukken…

Doe het op een moderne manier…

4. Skype

Skype is een programma van Microsoft, waarmee men over het internet kan telefoneren. Het programma is gratis verkrijgbaar. Meer informatie vindt u HIER

5. Whatsapp

WhatsApp is een mobiele app voor instant messaging op een moderne smartphone. Met een internetverbinding is hiermee te chatten en kunnen digitale foto's, geluids- en video-opnamen, documenten of GPS-coördinaten worden doorgestuurd. Via IP-telefonie kan er ook mee worden gebeld. Meer informatie vindt u HIER

6. Facebook Messenger

Facebook Messenger is een dienst voor instant messaging, verbonden aan de sociaalnetwerksite Facebook. Facebook Messenger ondersteunt naast tekstberichten ook audioboodschappen en bellen via het internet. Meer informatie vindt u HIER

7. CLICKDOC

CGM België stelt een gratis en onmiddellijk inzetbare videoconsultatie-oplossing ter beschikking aan artsen en patiënten: CLICKDOC VIDEOCONSULTATIE. Er heerst namelijk veel onzekerheid bij artsen, praktijkpersoneel en patiënten over de manier waarop er met deze urgente situatie moet worden omgegaan. Videoconsultaties kunnen helpen bij de bescherming van de eigen praktijk en tegelijkertijd de uitbreiding van de epidemie verhinderen.

Die oplossing kan snel aan alle artsen en patiënten ter beschikking gesteld worden en is onmiddellijk inzetbaar. De enige vereiste is dat de arts en/of patiënt zich online registreert.

Voor meer info: KLIK HIER 

We hopen van harte dat we hiermee geholpen hebben. En ook bewoners van woonzorgcentra en alleenstaanden een beetje uit hun isolement zullen helpen.

Hou het veilig, warm en gezellig.
Het team van Woonzorgweb

LEES OOK

Mentaal fit blijven? De website Checkjezelf.be kan helpen!