Een traplift installeren? Eenvoudiger dan je denkt

Lijkt een traplift je wel wat, maar kijk je op tegen een ingrijpende installatie? Goed nieuws: de montage is veel makkelijker dan je denkt. Er komen geen verbouwingen bij kijken, waardoor je trap niet wordt beschadigd. Bovendien neem je met een traplift ook een groot deel van het valrisico in je eigen woning weg. 

Geen ingrijpende werken nodig 

Voor elk soort trap – steil, recht of gebogen – bestaat een geschikte traplift. Bij de installatie zijn dus geen ingrijpende verbouwingswerken nodig. Het door jou gekozen model wordt netjes op de trap vastgeschroefd met kleine steunen. Bovenop de schroeven komt een onopvallend afdekkapje, zodat de schroeven niet zichtbaar zijn. Tijdens de montage blijven je muur en trap intact. Om de traplift in te schakelen heb je alleen een stopcontact nodig. Een aparte groep in de meterkast hoeft dus niet.

Hoef je de traplift niet langer te gebruiken wegens een verhuis of een geslaagde revalidatie? Dan kan je de traplift makkelijk laten afbreken. Ook hier komen er geen ingrijpende werken aan te pas. Kortom: de marktwaarde van de woonst blijft hetzelfde.

Samensmelting met je interieur

Bij de installatie van een traplift blijft niet alleen je woonst intact, ook van een stijlbreuk is geen sprake. Want bij bepaalde aanbieders – zoals Otolift – kan je je traplift personaliseren. Uit een waaier van kleuren  (van hazelnoot tot nachtblauw) kies je zelf de geschikte tint van de zitting. Bovendien pik je ook het materiaal, zoals stof of (kunst)leer, van de stoelbekleding uit. Bij bepaalde modellen selecteer je zelfs de lakkleur van de rail. 

En er is meer: behalve de kleur en het materiaal, bepaal je zelf ook welke andere functionaliteiten je wil. Enkele voorbeelden zijn een extradunne enkele rail, een korte start waarmee je plaats bespaart,  een geautomatiseerde voetenplank en een automatische draaistoel. De mogelijkheden zijn legio! Zo heb je een traplift die volledig bij je past. 

Benieuwd welke traplift het best bij jouw woning aansluit?

Bekijk het uitgebreide gamma van Otolift.