Thuis blijven wonen? Met een traplift kan het

Uit onderzoek van de VUB blijkt dat 6 op de 10 Belgische senioren het liefst thuis blijven wonen. Eén van de hulpmiddelen die dat mogelijk maakt, is een traplift. Die heeft namelijk drie essentiële troeven: je vertoeft in je vertrouwde omgeving, hebt voldoende vrijheid en omzeilt het hoge kostenplaatje van een woonzorgcentrum.

Een van de grootste obstakels voor ouderen om thuis te blijven wonen? De trap op- en aflopen. Want hoewel je gezond bent en zelfstandig leeft, is de trap nemen een steeds moeilijkere en gevaarlijkere klus. Een traplift elimineert die hindernis, en dat heeft drie grote voordelen.

1) Je blijft in je vertrouwde omgeving

Een gezellige televisieavond met je partner, een babbeltje slaan met de buurvrouw of een middag op de kleinkinderen letten: met een traplift in huis blijft het allemaal mogelijk. Niet alleen blijf je dicht bij je familie en vrienden wonen, je moet ook geen afscheid nemen van je vertrouwde woonst.

2) Vrij én veilig bewegen

Met een traplift beweeg je vrij door je woning, en dat op een veilige manier. Een Otolift traplift is immers voorzien van een automatische stop, veiligheidsgordel en andere beveiligingsmechanismen. Die zorgen ervoor dat de traplift onmiddellijk halt houdt bij een obstakel of een technisch probleem. Zo ga je makkelijk en zonder gevaar de trap op en af.  

3) Een beperkt kostenplaatje

Een rusthuisbewoner in Vlaanderen betaalt gemiddeld 1.690 euro per maand. Een flinke som, die bovendien een pak hoger ligt dan het doornsnee werknemerspensioen van 1.200 euro. Een goed onderhouden traplift gaat talloze jaren mee en is dan ook een stuk goedkoper dan een service flat of rusthuis. Bovendien vereist de installatie van een traplift geen verbouwingen. Voor elke trap – steil, recht of gebogen – bestaat een trapliftmodel dat volledig aangepast is aan jouw wensen en behoeften.

Om het kostenplaatje verder te drukken, voorzien tal van organisaties, provincies en gemeentes subsidies. Afhankelijk van je situatie kan die premie oplopen tot 1.250 euro. Ook het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) biedt financiële steun voor de aankoop van een traplift.

Overtuigd dat een traplift de oplossing is die je zoekt?

De experts van Otolift, de marktleider voor trapliften in de Benelux, stellen een gedetailleerde offerte op maat op.

Ontdek welk exemplaar aan jouw noden voldoet, gratis én vrijblijvend. KLIK HIER