Ontdek de levende buurten van Triamant

Een nieuwe woonoplossing

In je eigen huis ben je zelf baas. Je hebt er alles zelf in de hand en kunt er doen en laten wat je wilt. Het is jouw plek, ingericht naar eigen smaak en met zoveel warme herinneringen. Voor veel mensen is dat de belangrijkste reden om zo lang mogelijk thuis te blijven. Toch verandert er dikwijls veel wanneer jij of je partner last krijgt van fysieke beperkingen of meer verzorging nodig is. Dan wordt vaak het huis te groot, de tuin een last of loert eenzaamheid om de hoek. Wat is dan de ideale woonoplossing?

Al aan Triamant gedacht?

Triamant is een unieke woonvorm in Vlaanderen. Het telt vandaag vier levende buurten:
in Sint-Truiden, Geluwe, Zottegem en Ronse
. ‘Levend’ omdat jong en oud er door mekaar leven. Generaties komen weer dichter bij mekaar, buren helpen mekaar. Zo blijven ze lekker lang vitaal en autonoom.

Bewoners leven zelfstandig in hun eigen ruime flat of studio. Sommige buren zijn kerngezond, anderen hebben lichte tot zware zorg nodig. Iedereen hoort erbij én behoudt zijn privacy en controle. Zorg op maat wordt aangeboden door een thuiszorgteam ter plekke. Het is 24 op 7 beschikbaar.

Ontspanning en ontmoeting

Hier is alles aanwezig om goed te leven: een brasserie, licht en groen om je heen, een poets- en klusjesdienst, was- en strijkservice, gezellige zithoekjes en een Leefpunt met activiteiten om je dagen goed te vullen. Gemeenschappelijke ruimten stimuleren ontmoeting, ontspanning en gezondheid. Een barbecue met vrienden of familiefeestje organiseren, kan nog steeds. Kleinkinderen ravotten in de speeltuin. Zin om erop uit te trekken? Het openbaar vervoer is vlakbij, of maak gebruik van onze deelauto!

Meer levenskwaliteit

Woon-, zorg- en leefcoaches houden de buurt actief. Zij maken je wegwijs en bieden ondersteuning. Zo kunnen ze je helpen om bewust je eigen leefpad verder uit te stippelen. Waar verlang jij naar? Wat heb jij nodig om zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk gelukkig te leven?

Koppels blijven samen

Is je partner zorgbehoevend en ben je bang dat de zorg je straks boven het hoofd groeit? Jullie wegen hoeven niet abrupt te scheiden. Bij Triamant verblijven jullie samen in een flat, in een omgeving die voor allebei goed voelt. De zorg past zich aan jullie noden en wensen aan. Zo komt er weer ruimte voor ontspanning. Ontmoet nieuwe vrienden en maak weer plezier!

Tijdelijk verblijf

De jongste bewoner bij Triamant is enkele weken oud, de oudste meer dan 100 jaar. Je kunt een leven lang wonen in deze bruisende buurten. Wil je er liever tijdelijk verblijven of eerst eens komen proeven? Dat kan. Bevalt het je, dan kun je er natuurlijk gewoon blijven wonen!

ZORGELOOS WONEN ÉN VOLUIT LEVEN. DAT KAN BIJ TRIAMANT

NAAR DE WEBSITE VAN TRIAMANT

ONTDEK DE LEVENDE BUURTEN VAN TRIAMANT OP WOONZORGWEB