Financiële Planning

Over onze specialist: 

Günther Polfliet is 53 jaar en is al 29 jaar met hart en ziel actief in de verzekeringen. De laatste 8 jaar als onafhankelijk zelfstandig makelaar met kantoor in Gent (www.agomax.be).  Volgens Günther is de klant de kern van zijn bedrijf en is zorg dragen voor zijn klanten zijn grootste bekommernis

Tijd(ig) plannen. 

Elke dag houden we een kleiner percentage van ons leven over en voelt het aan alsof de tijd sneller gaat. En zo is het ook. Begin daarom tijdig met financieel plannen.

Als we geboren worden hebben we nog een zee van tijd. Onze batterij is vol geladen. Hoe lang ons leven zal zijn, weten we echter niet. Hoe lang onze batterij zal meegaan is dus een vraagteken. 

Als we om ons heen kijken dan lijkt het allemaal nog wel best mee te vallen. Dankzij ons hoge levensstandaard met daarin onze hoogstaande gezondheidszorg leven we gemiddeld langer dan de generaties voor ons. We nestelen ons dus in zorgeloosheid.

Ondertussen verbruiken we wel energie, de ene al zuiniger dan de andere. We hebben echter geen icoontje zoals op onze smartphone (GSM) dat ons vertelt hoeveel energie we al verbruikt hebben en hoeveel energie we nog hebben.

Onze icoontje is een combinatie van leeftijd en gezondheid. Als onze gezondheid begint tegen te pruttelen en we zijn nog niet zo oud dan overleven we het wel. Denken we, zorgeloos, tot de ernst van onze gezondheid angstvallig om ons heen begint te grijpen of onze leeftijd nog onvoldoende energie levert. Net zoals ons icoontje op onze smartphone grijpen we dan snel naar het verlengingssnoertje. Helaas is dat snoertje bij ons eerder een infuus dat onze pijn verzacht, ons leven een beetje oprekt.

Met andere woorden, hoe dichter bij het einde, hoe sneller de tijd gaat. Begin dus op tijd met financieel plannen zodat je op het einde niet holderdebolder vlug vlug nog wat wil bijsturen in de hoop dat je het financieel nog redt. 

Nog niet zo lang geleden kon vlug vlug nog iets geregeld worden via de sterfhuis clausule met de stervende. Een lugubere onderneming die een goede financiële regeling onwaardig is en die door Vlabel, de Vlaamse Belastingdienst, op de zwarte lijst gezet werd omdat het volgens hen om fiscaal misbruik gaat. Er zijn tal van goede oplossingen maar...dan heeft uitstel geen enkele zin.

In volgende artikels zal de planning stapsgewijs aan bod komen.