Dag van de Zorg 2022

Topeditie Dag van de Zorg

Op zondag 15 mei 2022 was het zover. Eindelijk opendeur! Met die kreet gooiden 300 organisaties – een record aantal – hun deuren wagenwijd open voor het brede publiek. In een zonovergoten Vlaanderen trok massaal veel volk erop uit om achter de schermen van de sector te piepen.

Duizenden medewerkers en vrijwilligers namen de talloze bezoekers mee op pad tijdens de rondleidingen. En iedereen zag dat het goed was, dat de sector een aantrekkelijke en innovatieve werkgever is en vooral dat we in Vlaanderen enthousiaste zorgverleners hebben die deskundige zorg en ondersteuning bieden.
 
De Dag van de Zorg-ploeg is dan ook bijzonder tevreden en fier over deze zeer geslaagde editie. De ‘Kom Erbij’ campagne was echt een schot in de roos. Met een gesmaakte danschallenge, met sterke Zorgbabbels, met toffe acties van hoge schoolstudenten, met een warm bezoek van HMK Mathilde en met een fantastische opendeurdag.

De organisatie wil dan ook iedereen heel erg bedanken voor de support in aanloop naar en tijdens de Week en Dag van de Zorg. 
 
Het Dag van de Zorg-team kijkt nu al met veel goesting uit naar de 13de editie van Dag van de Zorg op zondag 19 maart 2023.

___

Kom langs op zondag 15 mei!

dag van de zorg 2022Zorg & Welzijn zetten opnieuw de deuren open. 

Altijd al eens achter de schermen van een ziekenhuis willen gluren? Ooit al een voorziening bezocht voor mensen met een beperking? En ken je het verschil tussen het oude rusthuis en het moderne woonzorgcentrum?

Zondag 15 mei ontvangen maar liefst 290 zorg- & welzijnsorganisaties en scholen jou met open armen. Breng gerust je kinderen, familie en vrienden mee, want iedereen is welkom!

Dag van de Zorg: een unieke blik achter de schermen

Dag van de Zorg wil jou, je familie en je vrienden een unieke blik bieden achter de schermen van de zorg- en welzijnssector. Er is voor ieder wat wils: tal van algemene en psychiatrische ziekenhuizen, woonzorgcentra, kinderdagverblijven, voorzieningen voor personen met een beperking, innovatieve bedrijven, scholen, dagverzorgingstehuizen, dienstencentra, thuiszorgwinkels … openen op 15 mei 2022 opnieuw hun deuren. Maar liefst 290 organisaties in Vlaanderen en Brussel verwelkomen je met open armen!

dag van de zorg 2022 evenementDag van de Zorg is er voor het hele gezin. Heel wat locaties voorzien een apart programma voor de allerjongsten met wedstrijden, zoektochten of workshops op kindermaat. Maar ook volwassenen worden niet vergeten: de deelnemende organisaties halen elk jaar alles uit de kast om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Dat doen ze door bijzondere tentoonstellingen of concerten te organiseren, rondleidingen te geven, je onder te dompelen in het leven van hun gebruikers of bewoners … Daarnaast kan je bij heel wat organisaties ook terecht voor een hapje en een drankje.

 

ONTDEK DE DEELNEMENDE ORGANISATIES AAN DE DAG VAN DE ZORG

ONTDEK MEER OVER DE DAG VAN DE ZORG 2022

DOE OOK MEE AAN DE DANSCHALLENGE #dagvandezorg